Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet - Diabetológiát érintő változás nincs
  2014.09.18.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2014.09.01-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 240 készítmény került forgalomba, 59 készítmény a törzskönyvből törlésre került, 2 készítmény ára jelentősen mérséklődött, 2 készítmény ára jelentősen emelkedett, 5 készítmény fogyasztói ára megváltozott, 29 készítmény térítési díja megváltozott, 8 készítmény kapott normatív támogatást, 20 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 1 készítménynek változott meg a normatív támogatási formája., 27 készítménynek változott az egészségügyi jogcíme.
  Jogszabályok, rendeletek rovat
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében a diabetológiát érintő változás tulajdonképpen nem volt. Az Eü. 70/ 1. pontban néhány újként megjelenő gyógyszer tulajdonképpen nem új, csak a belső csomagolás megváltozása miatti új törzskönyvi szám miatt jelzik újként.
  Ezek a következők: Eucreas 50 mg/1000 mg filmtabletta, Eucreas 50 mg/850 mg filmtabletta, Vipdomet 12,5 mg/850 mg filmtabletta, Vipidia 12,5 mg filmtabletta. Ez EÜ50 6/c. pontban sem jelent meg új készítmény, az újnak jelölt Glucobay készítményeknek szintén csak a belső csomagolása változott. A belgyógyászatot érintő változás, annyi volt, hogy a simvastatin+ezetimibe kombináció felírásában 2014.03.01.-én bekövetkezett jogszabályváltozás utáni „türelmi idő" lejárt. A publikus gyógyszertörzsből véglegesen törölték a simvastatin+ezetimibe felírhatóságából az Eü 90 1/d pontot, ami azt jelenti, 2014.09.01.-től korábbi ilyen még érvényes javaslatra sem lehet a háziorvosnak felírni.

  A publikus gyógyászati segédeszköz törzs diabetológiát érintő változás sem volt.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények