Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Sajtótájékoztatón mutatták be a DREAM vizsgálat eredményeit
  2006.09.25.GlaxoSmithklineHírkategória: Általános
  A DREAM (Diabetes REduction Assessment with ramipril and roziglitazone Medication) vizsgálat 5.269 „prediabéteszes” egyén bevonásával tanulmányozta a 2-es típusú diabéteszbe történő progresszió valószínűségét. (Prediabéteszben a vércukor szint magasabb a normálisnál, de még nem elég magas a 2-es típusú cukorbetegség diagnózisának felállításához.) A vizsgálatba bevont betegek különböző hatóanyagú gyógyszert vagy placebot kaptak, és 3-5 éven át félévente kontroll vizsgálatokon vettek részt annak felmérésére, hogy a gyógyszerek képesek-e csökkenteni a 2-es típusú diabétesz kialakulásának rizikóját prediabéteszes egyénekben, az egészséges étkezést és testmozgást elősegítő életmódkezelésre ráépítve. A mérföldkőnek számító vizsgálat eredményeit egyidejűleg hozták nyilvánosságra a Lancet-ben, valamint az Európai Diabétesz Társaság (EASD) 42. éves kongresszusán, szeptember 15-én.

  „A DREAM-ből származó új ismeretek nagy jelentőséggel bírnak, mivel napjainkban egy világméretű diabétesz járvány van kibontakozóban. Úgyszintén fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a káros szövődmények megjelenése gyakran évekkel megelőzi a 2-es típusú diabétesz diagnózisának felállítását” - mondta dr. Bernard Zinman, a DREAM Vezető Testületének tagja, a Mount Sinai Kórház Diabétesz Centrumának igazgatója, a Torontói Egyetem Professzora.

  „A GlaxoSmithKline elkötelezett a prediabétesz és a 2-es típusú diabétesz kezelését célzó, nagy áttörést hozó kutatásokban. Hisszük, hogy a DREAM vizsgálat régóta várt felfedezései a 2-es típusú diabétesz jobb megértéséhez és kezeléséhez vezetnek” - mondta Dr. Lawson Macartney, a GlaxoSmithKline Kardiovaszkuláris és Metabolikus Fejlesztő Központjának alelnöke.

  A vizsgálat szakmai összefoglalóját - szakemberként történő bejelentkezést követően - megtalálja a Kapcsolódó dokumentumként elhelyezett Sajtóközleményben.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.