Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Magyar Diabetes Társaság 2015. évtől minden évben megrendezi Kongresszusát
  2014.09.02.Prof. Dr. Barkai László, az MDT elnökeHírkategória: Események
  Tisztelt MDT Tagok! Tisztelt Kollégák!
  Tisztelt Partnereink, Támogatóink!

  A Magyar Diabetes Társaság 2014. augusztus 31-én tartott vezetőségi ülésén olyan határozatot hozott, miszerint a hazai diabetológia legrangosabb és legmagasabb színvonalú tudományos-szakmai rendezvényét, az MDT kongresszusát – a korábbi 2 évente történő rendezéssel ellentétben – 2015. évtől minden évben meg kívánja rendezni. Társaságunk azért döntött így, mert úgy látjuk, hogy a medicinán belül a diabetológia fejlődésének üteme, szakmai/tudományos eredményei megismertetésének igénye szükségessé teszik azt, hogy tagságunk, a diabetológia hazai művelői, a szakmapolitikai döntéshozók és a gyógyszeripar/gyógyászati segédeszköz gyártók képviselői naprakész és folyamatos tájékoztatást kapjanak a legújabb eredményekről.

  A 2015. évi MDT Kongresszus időpontja és helyszíne hamarosan meg fog jelenni az MDT honlapján.
  Kérem, kísérjék figyelemmel honlapunkat, hogy időben tájékozódjanak a magyarországi diabetológia legrangosabb szakmai rendezvényéről.

  Kiváló tisztelettel:
  Prof. Dr. Barkai László
  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.