Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • 25 éves a cukorbetegek magazinja, a Diabetes
  2014.08.07.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Szeretettel várjuk az érdeklődő szakembereket, orvosokat, nővéreket, dietetikusokat! Kérjük, ismertesse betegeivel is a születésnapi rendezvényt!
  Töltsön egy napot betegeivel, ismerje meg a rendelőn, kórházon kívüli véleményüket!
  Biztassa Őket is a részvételre!
  Fogjunk össze betegeinkkel és betegeinkért!

  Ha valakinek egy életen át együtt kell élnie betegségével, különösen igaz a bölcsesség: az információ hatalom. Ismernie kell a kéretlen kísérőt, hogy ne a betegség uralkodjon rajta. Az ehhez szükséges információk gazdag tárházát nyújtja az ország egyik első betegoktató újságja, az idén 25 éves Diabetes.

  Évi hat alkalommal nyújt a cukorbetegek számára hasznos életmódi tanácsokat, híreket a gyógyszerekről, gyógyászati segédeszközökről. Az orvosok által írt cikkek a kezdő és már tapasztalt diabéteszesek számára egyaránt biztos elméleti alapot biztosítanak. A lap közkedvelt rovatai a kiszámolt tápértékekkel (Kcal, szénhidrát, fehérje, zsír) megjelentetett ételrecepteket összegyűjtő Receptsarok és a gyermekek számára készített képregény, Peti doktor bácsi és Fecsi, az inzulinadagoló toll barátságának története.

  25 éve csak a Veszprém megyében élők olvashatták a 2.000 példányban megjelenő lapot, mert az Alapítvány a Cukorbetegekért, a lap tulajdonosa, veszprémi illetőségű. A ma közel 30.000 példányban készülő, igényes kivitelű magazin 16 éve − amióta a Tudomány Kiadó gondozza −, az ország minden részén eljut a cukorbetegekhez.

  A 25 éves jubileum alkalmából szeptember 7-én Balatonfüreden, 10.00 órai kezdettel a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban születésnapi ünnepséget szervez a lap és kiadója. A nagyterem színpadán tanító és szórakoztató műsorok, köszöntők, díjátadások lesznek, a több kisebb előadóban neves hazai szakemberek, orvosok, nővérek és maguk az érintettek közreműködésével folyamatosan követik majd egymást az előadások, beszélgetések.

  Az előterek és folyosók tágas teret nyújtanak a kiállítási standoknak, a kedvezményes vásárnak, a szűrővizsgálatoknak. Az előadások alatt a gyermekek szórakozásáról animátorok gondoskodnak. A nap folyamán értékes nyeremények találnak gazdára. A program zárásaként a Benkó Dixieland Band szórakoztatja a vendégeket.

  A belépés ingyenes, de a termek befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött.
  Bővebb információ: www.diabetes.hu/25ev

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények