Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A MDT pályázata az EASD Diabetic Pregnancy Study Group 46. valamint az EASD Neuropathy Study Group XXIV. kongresszusán történő részvétel támogatására
  2014.04.30.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság pályázata az EASD Diabetic Pregnancy Study Group 46. (Budapest, 2014. október 2-5.), valamint az EASD Neuropathy Study Group XXIV. kongresszusán (Sopron, 2014. szeptember 12-14.) történő részvétel támogatására.

  Az EASD Diabetic Pregnancy Study Group (DPSG) 2014. évi kongresszusára, valamint az EASD Neuropathy Study Group (NEURODIAB) XXIV. kongresszusára egyaránt hazánkban kerül sor. A Magyar Diabetes Társaság tudományos pályázatot hirdet diabetológiai érdeklődésű orvosok, PhD-hallgatók, ill. orvostanhallgatók számára a fenti két kongresszuson történő részvétel támogatására. Az MDT azon tagjai pályázhatnak, akik a fenti kongresszusokra első szerzős absztraktot nyújtottak be. A támogatás a regisztrációs díjat és a szállásköltséget fedezi. A pályázat céljaira rendelkezésre álló összeg 1,5 millió forint. A pályázatok elbírálása során előnyt élveznek a 45 év alatti MDT tagok.

  Pályázati anyagként benyújtandó a diabetológia területéhez kapcsolódó munkásság, szakmai gyakorlat rövid, maximum egy oldalas összefoglalása, valamint a kongresszusra benyújtott absztrakt. A pályázat kiegészíthető egyéb dokumentumokkal (pl. publikációs jegyzék, tudományos fokozat).

  A pályázaton feltüntetendő az intézmény, a pályázatot benyújtó neve, címe, elérhetősége (mobil/telefonszám, e-mail cím, levelezési cím).

  A pályázat írásban (postai úton vagy e-mailben) nyújtandó be:
  Dr. Tabák Gy. Ádám, az MDT ifjúsági felelőse
  Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika, 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a.
  tabak.adam@med.semmelweis-univ.hu  

  A pályázatok beérkezési határideje: 2014. május 20.

  A pályázatokat az MDT által kijelölt ad hoc bizottság értékeli.

  Prof. Dr. Barkai László
  Az MDT elnöke

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények