Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A MDT Michael Roden professzornak ítélte oda a 2014. évi Somogyi díjat
  2014.04.27.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Általános
  Michael Roden belgyógyász, endokrinológus, a düsseldorfi Heirich-Heine Egyetem professzora, emellett a Düsseldorfi Egyetemi Kórház Endokrin-diabetes Klinika igazgatója, a Német Diabetes Centrum, Leibniz Diabetes Kutatóközpont tudományos igazgatója és a Klinikai Diabetológiai Intézet vezetője.
  Prof. Dr. Michael Roden
  Roden professzor Bécsben született, a bécsi egyetemen szerzett orvosi diplomát. Kezdetben farmakológiai, majd belgyógyász és endokrinológus ösztöndíjas volt Bécsben, később a Yale Egyetemen osztrák akadémiai ösztöndíjasként dolgozott. Sürgősségi orvostanból, belgyógyászatból, endokrinológiából és klinikai farmakológiából szerzett szakvizsgákat. 1994-ben habilitált, 2008-ban kapott egyetemi tanári kinevezést.

  Roden professzor kutatási területe a diabetes, inzulinrezisztencia, energiaháztartás és mitokondriális funkció vizsgálata, az endokrin szabályozás kutatása elhízásban, pheochromocytomaban, hypoglykaemiában. Munkássága során összekapcsolta az izotópdilúciós technika és az MR spektroszkópia alkalmazását, melynek segítségével lehetővé vált az anyagcsere-útvonalak non-invazív vizsgálata emberben. Számos eredményt ért el a tápanyag indukálta inzulinrezisztencia és a diabeteses energiaháztartás koncepciójának kidolgozásában. Központi szerepet játszott az EU által támogatott bizonyítékokon alapuló diabetesprevenciós guideline kidolgozásában. Kutatómunkája során több német és osztrák kutatási támogatást, valamint nemzetközi EASD grantot szerzett.

  Eredeti közleményeinek száma 330 feletti, számos könyv/könyvfejezet szerzője. 1900 feletti impakt faktor, 6500 feletti idézettség, 41-es Hirsch index jellemzi tudományos munkásságát. Számos PhD fokozatot és habilitációt szerzett tanítványa van, számos tudományos folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, korábban a Diabetic Med, jelenleg a Diabetologia és a J Mol Med társ-főszerkesztője.

  Roden professzor rangos nemzetközi kongresszusokon rendszeresen szerepel felkért előadóként és számos hazai és nemzetközi tudományos rendezvény szervezésében vett részt. Számos nemzetközi tudományos társaság (ADA, EASD, ESCI, CEDA) és bizottság tisztségviselője, jelenleg az EASD vezetőségének tagja, a CEDA (Közép-Európai Diabetes Társaság) elnöke, korábban az ESCI (Európai Klinikai Kutatók Társasága) alelnöke, és az Osztrák Diabetes Társaság elnöke volt.

  Számos neves díj tulajdonosa, megkapta a Novartis nemzetközi díját, az ESCI kiválósági díját és az EASD Oskar-Minkowski díját, 2013-ban a Belgrádi Egyetem díszdoktorává választották. 

  A Magyar Diabetes Társaság által meghirdetett Somogyi díj elnyerésére benyújtott pályázata alapján a bírálóbizottság a nemzetközileg is magasan kiemelkedő tudományos tevékenysége alapján Michael Roden professzornak ítélte oda a 2014. évi Somogyi díjat.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények