Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A MDT Veresiu professzort a társaság tiszteletbeli tagjává fogadja
  2014.04.27.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Általános
  Ioan Veresiu professzor a Kolozsvári Iuliu Hatieganu Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetemen a Diabetes, táplálkozási- és anyagcserebetegségek osztályának vezetője. A Kolozsvári Egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd belgyógyászatból és kardiológiából szakvizsgázott és 1996-ban a Diabetes, táplálkozási- és anyagcserbetegségek szakorvosa lett. A Bukaresti Egyetemen szerzett orvosi PhD fokozatot, később a Kolozsvári Egyetemen társprofesszori kinevezést. A diabetes és anyagcserebetegségek kezelése, gondozása mellett alapvető szerepet játszik az orvostanhallgatók oktatásában, mind a belgyógyászat, mind az anyagcserebetegségek vonatkozásában.
  Prof. Dr. Ioan Andrei Veresiu
  Veresiu professzor kutatási területe a cukorbetegség kezelése és a diabeteses szövődmények, elsősorban a neuropathia és a diabeteses láb diagnosztikája és terápiája, továbbá a kardiovaszkuláris kockázat és a dyslipidaemia. Ezeken a területeken számos nemzetközi klinikai vizsgálatban vett részt, kiterjedt nemzetközi együttműködést folytat számos szakmai műhellyel, köztük magyar diabetológus kollégákkal. Több hazai és nemzetközi díjat kapott kutatási eredményeinek elismeréseként, számos nemzetközi kutatási pályázatot nyert el a depresszió és diabetes, valamint a nem-fertőző betegségek kutatásának támogatására.

  Ioan Veresiu nagyszámú PhD hallgató témavezetését irányítja, számos doktorandusz hallgatója védte meg tudományos fokozatát az ő irányítása mellett diabetes témakörben. Több könyv és könyvfejezet szerzője, számos eredeti közleménye jelent meg hazai és nemzetközi tudományos folyóiratokban.

  Veresiu professzor számos hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja (EASD, ADA, IDF Diabetic Food Task Force, DEPAC), emellett elnöke a Román diabetes-, táplálkozási és anyagcsere betegségek szövetségének és a Román Diabeteses Neuropathia Társaságnak.

  A Magyar Diabetes Társaság vezetősége Veresiu professzor magasszintű tudományos tevékenysége és a hazai diabetológia prominens képviselőivel való hosszú-távú szakmai és emberi kapcsolatai alapján úgy döntött, hogy a társaság tiszteletbeli tagjává fogadja.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények