Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A MDT Sadikot professzort a társaság tisztelebeli tagjává fogadta
  2014.04.27.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Általános
  Shaukat Mohemedali Sadikot professzor jelenleg az IDF 2015. évtől belépő, soronkövetkező megválasztott elnöke és az Indiai Diabetes Társaság (DiabetesIndia) elnöke. Korábban az IDF és a Nemzetközi Atherosclerosis Társaság alelnöke volt. Jelenleg Mumbaiban, a Jaslok Kórház és Kutatási Központban az endokrinológia, diabetes és anyagcserebetegségek konzultáns vezetője, a Metabolicus Syndroma Intézet központi vezetőségének tagja.. Évtizedek óta kiterjedt, aktív kutatómunkát folytat a diabetes és az anyagcserebetegségek etiológiája területén. Jelenlegi fő kutatási területe a phytochemicaliák és a chemokinek közötti interakciók endotélre gyakorolt hatásai.
  Prof. Dr. Shaukat M. Sadikot
  Sadikot professzor négy könyvet írt és számos nemzetközileg jegyzett eredeti tudományos közlemény szerzője. Számos nemzetközi folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, jelenleg a "Diabetes and the Metabolic Syndrome: Clinical Research and Reviews" főszerkesztője.

  Sadikot professzor évek óta részt vesz az IDF tevékenységében, tagja az IDF "Inzulin, tesztcsíkok, egyéb segédeszközök" munkabizottságnak, az IDF "Prediabetes, diabetes és metabolikus szindróma prevenció" konszenzus munkabizottságnak, továbbá az IDF "Diabetes és obstructiv alvási apnoe" konszenzus bizottságnak.

  A Magyar Diabetes Társaság vezetősége Sadikot professzor magasszintű tudományos tevékenysége és a hazai diabetológia prominens képviselőivel való hosszú-távú szakmai és emberi kapcsolatai alapján úgy döntött, hogy a társaság tiszteletbeli tagjává fogadja.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.