Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A MDT Sadikot professzort a társaság tisztelebeli tagjává fogadta
  2014.04.27.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Általános
  Shaukat Mohemedali Sadikot professzor jelenleg az IDF 2015. évtől belépő, soronkövetkező megválasztott elnöke és az Indiai Diabetes Társaság (DiabetesIndia) elnöke. Korábban az IDF és a Nemzetközi Atherosclerosis Társaság alelnöke volt. Jelenleg Mumbaiban, a Jaslok Kórház és Kutatási Központban az endokrinológia, diabetes és anyagcserebetegségek konzultáns vezetője, a Metabolicus Syndroma Intézet központi vezetőségének tagja.. Évtizedek óta kiterjedt, aktív kutatómunkát folytat a diabetes és az anyagcserebetegségek etiológiája területén. Jelenlegi fő kutatási területe a phytochemicaliák és a chemokinek közötti interakciók endotélre gyakorolt hatásai.
  Prof. Dr. Shaukat M. Sadikot
  Sadikot professzor négy könyvet írt és számos nemzetközileg jegyzett eredeti tudományos közlemény szerzője. Számos nemzetközi folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, jelenleg a "Diabetes and the Metabolic Syndrome: Clinical Research and Reviews" főszerkesztője.

  Sadikot professzor évek óta részt vesz az IDF tevékenységében, tagja az IDF "Inzulin, tesztcsíkok, egyéb segédeszközök" munkabizottságnak, az IDF "Prediabetes, diabetes és metabolikus szindróma prevenció" konszenzus munkabizottságnak, továbbá az IDF "Diabetes és obstructiv alvási apnoe" konszenzus bizottságnak.

  A Magyar Diabetes Társaság vezetősége Sadikot professzor magasszintű tudományos tevékenysége és a hazai diabetológia prominens képviselőivel való hosszú-távú szakmai és emberi kapcsolatai alapján úgy döntött, hogy a társaság tiszteletbeli tagjává fogadja.

Vissza