Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Először adták át Az Év Fiatal Diabetológusa Díjat
  2014.04.25.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság elsőként Dr. Putz Zsuzsannának, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika osztályvezető egyetemi tanársegédének ítélte oda Az Év Fiatal Diabetológusa Díjat. A pénzjutalommal is járó kitüntetést a 77 Elektronika Kft. kezdeményezésére és támogatásával az idei évtől adja át a Társaság a klinikai diabetológia területén tevékenykedő tehetséges, fiatal orvosok elismeréseként.
  Az Év Fiatal Diabetológusa Díj
  A díjat Prof. Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság (MDT) elnöke és Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója közösen adta át Szegeden a Társaság XXII. Kongresszusán 2014. április 25-én. Az idén először odaítélt díj célja, hogy az MDT vezetése elismerje azokat a fiatal orvosokat, akik az adott évben a szakmai zsűri döntése alapján a legkiemelkedőbb gyógyító, tudományos, vagy edukációs tevékenységet végezték a klinikai diabetológia területén. Az elbírálás során előnyben részesülnek a betegellátásban dolgozó, a pácienseik iránt nagyfokú empátiát mutató orvosok. Az Év Fiatal Diabetológusa Díj emlékéremmel és pénzjutalommal jár, amit az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők, a Dcont készülékek gyártója, a 77 Elektronika Kft. ajánlott fel a nyertes számára.

  A díj alapításával a 77 Elektronika Kft. és a Táraság vezetésének a célja a diabetológus utánpótlás támogatása, és olyan fiatal szakemberek bemutatása szélesebb körben, akik szakértelmükkel és emberközpontú megközelítésükkel nem csupán a szakmán belül, hanem a betegek és a közvélemény körében is emelik a diabetológia területének elismertségét" – hangsúlyozza Prof. Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnöke.

  Dr. Putz Zsuzsanna a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozik osztályvezető egyetemi tanársegédként. Tudományos tevékenységét a klinika Neuropathia Laboratóriumában végzi. A belgyógyászaton belül fő érdeklődési területe az angiológia, a diabetológia, valamint a cukorbetegség egyik gyakori és súlyos, az idegrendszer károsodásával járó szövődménye, a diabeteszes neuropathia. Rendelésein az általános belgyógyászati betegek szakvizsgálatán túl, elsősorban cukorbetegek és magas vérnyomásban szenvedő betegek szakvizsgálatával, gondozásával foglalkozik.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények