Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki köszöntő az MDT kongresszusán
  2014.04.24.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Események
  Köszöntöm a Magyar Diabetes Társaság XXII. Kongresszusának résztvevőit!

  Társaságunk életében az egyik legfontosabb esemény az országos kongresszusunk szervezése, megrendezése. Ennek oka kézenfekvő, hiszen egy tudományos, szakmai társaság legfontosabb feladata az új kutatási eredmények közreadása, olyan tudományos fórum teremtése, amelyen a diabetológia művelői és kutatói új eredményeiket bemutatják és ütköztetik azokat a szakma kiválóságainak véleményével, kritikájával.
  prof. Dr. Barkai LászlóDe azért is fontos esemény ez, mert itt nyílik lehetőség a szakmai újdonságok megismerésére, amelyek a diagnosztika, a terápia és a gondozás területén hozzájárulnak ahhoz, hogy a mindennapi betegellátási tevékenységünk eredményesebb legyen, vagyis a rendezvény fontos továbbképzési fórum is. Nem utolsósorban pedig azért is kiemelt esemény ez a kongresszus, mert itt találkozhatunk a diabetológia területén működő legfontosabb hazai gyógyszeripari cégekkel, diagnosztikai termékekkel foglalkozó vállalatokkal, és lehetőség nyílik az egyes termékek vonatkozásában személyes tapasztalatszerzésre, kapcsolatépítésre. Mindezeken túlmenően a társaság szervezeti élete szempontjából is fontos eseményről van szó, hiszen közgyűlést is tartunk ezen a kongresszuson, amelyen sor kerül a vezetőség tevékenységének ismertetésére és a pénzügyi beszámolóra.
  Az MDT kétévente szervez országos kongresszust. Ennek oka, hogy úgy érezzük, hazánkban nagyjából ezen idő alatt nyílik kollégáinknak lehetőségük új, színvonalas, eredeti és önálló eredmények létrehozására, amelyek érdemesek arra, hogy országos fórumon bemutatásra kerüljenek.
  Örömmel tájékoztatom tagságunkat és a résztvevőket, hogy hagyományainknak megfelelően erre a kongresszusra is kiváló munkák érkeztek be a programbizottsághoz, amelyek jó része nemzetközi szinten is megállja a helyét.
  Arra is jó eséllyel számíthatunk, hogy mind az összefoglaló előadások, mind a céges szimpóziumok jó lehetőséget biztosítanak a továbbképzésre, hiszen a témakörök a diabetológia legizgalmasabb területeit fogják érinteni. Mindezek alapján biztos vagyok abban, hogy a szakmai színvonala ennek a kongresszusnak méltó lesz korábbi rendezvényeinkhez.
  A Magyar Diabetes Társaság tevékenysége nemzetközileg is elismert. Rendezvényeink, kongresszusaink alkalmával mindig törekedtünk arra, hogy a diabetológia
  nemzetközi élvonalába tartozó szakembereket, tudósokat meghívjunk kongresszusainkra, ezáltal is növelve hazai eredményeink, munkásságunk nemzetközi
  elismertégét. Örömmel tájékoztatom a résztvevőket, hogy az idei kongresszuson megismerkedhetünk Michael Roden professzorral, aki az MDT nemzetközileg
  meghirdetett, 2014. évi Somogyi-díjának nyertese. Vendégül látjuk és tiszteletbeli tagsági díjat adunk át Shaukat Sadikot professzornak, a Diabetes Világszövetség (IDF) elnökének és Ioan Veresiu professzornak a Román Diabetes Társaság elnökének. Külföldi díjazottjaink mellett neves hazai szakemberek számára átadjuk társaságunk legmagasabb szintű hazai elismeréseit, a Pro Diabetologia, a Magyar Imre- és a Hetényi Géza-díjat, továbbá számos elismerést a betegellátás, edukáció vagy a kutatás területén dolgozó, kiemelkedő színvonalat nyújtó munkatársainknak.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.