Elnöki köszöntő az MDT kongresszusán
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki köszöntő az MDT kongresszusán
  2014.04.24.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Események
  Köszöntöm a Magyar Diabetes Társaság XXII. Kongresszusának résztvevőit!

  Társaságunk életében az egyik legfontosabb esemény az országos kongresszusunk szervezése, megrendezése. Ennek oka kézenfekvő, hiszen egy tudományos, szakmai társaság legfontosabb feladata az új kutatási eredmények közreadása, olyan tudományos fórum teremtése, amelyen a diabetológia művelői és kutatói új eredményeiket bemutatják és ütköztetik azokat a szakma kiválóságainak véleményével, kritikájával.
  prof. Dr. Barkai LászlóDe azért is fontos esemény ez, mert itt nyílik lehetőség a szakmai újdonságok megismerésére, amelyek a diagnosztika, a terápia és a gondozás területén hozzájárulnak ahhoz, hogy a mindennapi betegellátási tevékenységünk eredményesebb legyen, vagyis a rendezvény fontos továbbképzési fórum is. Nem utolsósorban pedig azért is kiemelt esemény ez a kongresszus, mert itt találkozhatunk a diabetológia területén működő legfontosabb hazai gyógyszeripari cégekkel, diagnosztikai termékekkel foglalkozó vállalatokkal, és lehetőség nyílik az egyes termékek vonatkozásában személyes tapasztalatszerzésre, kapcsolatépítésre. Mindezeken túlmenően a társaság szervezeti élete szempontjából is fontos eseményről van szó, hiszen közgyűlést is tartunk ezen a kongresszuson, amelyen sor kerül a vezetőség tevékenységének ismertetésére és a pénzügyi beszámolóra.
  Az MDT kétévente szervez országos kongresszust. Ennek oka, hogy úgy érezzük, hazánkban nagyjából ezen idő alatt nyílik kollégáinknak lehetőségük új, színvonalas, eredeti és önálló eredmények létrehozására, amelyek érdemesek arra, hogy országos fórumon bemutatásra kerüljenek.
  Örömmel tájékoztatom tagságunkat és a résztvevőket, hogy hagyományainknak megfelelően erre a kongresszusra is kiváló munkák érkeztek be a programbizottsághoz, amelyek jó része nemzetközi szinten is megállja a helyét.
  Arra is jó eséllyel számíthatunk, hogy mind az összefoglaló előadások, mind a céges szimpóziumok jó lehetőséget biztosítanak a továbbképzésre, hiszen a témakörök a diabetológia legizgalmasabb területeit fogják érinteni. Mindezek alapján biztos vagyok abban, hogy a szakmai színvonala ennek a kongresszusnak méltó lesz korábbi rendezvényeinkhez.
  A Magyar Diabetes Társaság tevékenysége nemzetközileg is elismert. Rendezvényeink, kongresszusaink alkalmával mindig törekedtünk arra, hogy a diabetológia
  nemzetközi élvonalába tartozó szakembereket, tudósokat meghívjunk kongresszusainkra, ezáltal is növelve hazai eredményeink, munkásságunk nemzetközi
  elismertégét. Örömmel tájékoztatom a résztvevőket, hogy az idei kongresszuson megismerkedhetünk Michael Roden professzorral, aki az MDT nemzetközileg
  meghirdetett, 2014. évi Somogyi-díjának nyertese. Vendégül látjuk és tiszteletbeli tagsági díjat adunk át Shaukat Sadikot professzornak, a Diabetes Világszövetség (IDF) elnökének és Ioan Veresiu professzornak a Román Diabetes Társaság elnökének. Külföldi díjazottjaink mellett neves hazai szakemberek számára átadjuk társaságunk legmagasabb szintű hazai elismeréseit, a Pro Diabetologia, a Magyar Imre- és a Hetényi Géza-díjat, továbbá számos elismerést a betegellátás, edukáció vagy a kutatás területén dolgozó, kiemelkedő színvonalat nyújtó munkatársainknak.

Vissza