Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Egyedülálló, háromoldalú együttműködési nyilatkozatot írt alá a Roche, a 77 Elektronika és a HITA
  2014.04.01.MDTHírkategória: Általános
  Háromoldalú megállapodást írt alá a 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működő 77 Elektronika Kft., a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a svájci gyógyszeripari és diagnosztikai cég, a Roche Diagnostics Ltd. Az eddig megkötött stratégiai megállapodások körében ez az első alkalom, hogy egy magyar középvállalat és egy külföldi világcég lett az állami ügynökség stratégiai partnere.

  Háromoldalú megállapodást írt alá az 1986-ban alakult és a mai napig magyar tulajdonú családi vállalkozásként működő 77 Elektronika Kft., a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal és a világ egyik legnagyobb, kutatásra alapozott gyógyászati cégével, a Roche-sal. A szándéknyilatkozatot a Miniszterelnökség részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár jelenlétében, Berényi János a HITA elnöke, Zettwitz Sándor a 77 Elektronika Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója, és Dieter Neugebauer a Roche Diagnostics Ltd. elnökhelyettese írta alá a Parlamentben 2014. március 28-án.  Az együttműködési megállapodás célja többek között az, hogy az állami kereskedelemfejlesztés eszközeinek felhasználásával valamint a Roche támogatásával segítse a 77 Elektronika termékeinek világpiacra kerülését, illetve tovább erősítse annak K+F tevékenységét és létrehozzon egy gyakorlat orientált kkv tudásközpontot. A megállapodás szoros összhangban áll a kormány kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének támogatásával, és a magyarországi egészségügyi ipar kiemelt szerepének elismerésével.

  Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta: „A magyar gazdaság-stratégia sikerének egyik bizonyítéka, hogy egyre több magyar közepes vállalat állja meg a helyét a világpiacon, szellemi és technológiai teljesítményének köszönhetően."

  A sajtóközlemény letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.