Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • 1914. január 24-én született Dr. Kónya Bertalan, a hazai cukorbeteg gondozás egyik úttörője
    2014.02.05.MDT, Dr. Gaál ZsoltHírkategória: Általános
    1960-ban ő szervezte meg a cukorbeteg gondozót Nyíregyházán, annak volt vezető főorvosa évtizedeken át. Az országban a legelsők között teremtette meg ezt a gondozót. Akkor még nem volt elfogadott, hogy a cukorbetegek egy életen át tartó folyamatos gondozást igényelnek, melyet személyükre kell szabni. 1967-ben kiváló tanulmányt jelentetett meg az Orvosi Hetilapban Fazekas Árpád doktor úrral „A diabetes és az utódok" címmel. Kutatta a cukorbetegség öröklődését, amellyel akkoriban nagyon keveset foglalkoztak.

    2014. január 24-én a Nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Könyvtárában bensőséges ünnepséggel emlékeztek a jelenlévők Kónya főorvos úrra. Adorján Gusztáv igazgató úr, Kiss Attila professzor úr, Gaál Zsolt osztályvezető főorvos úr méltatta Kónya Bertalan életét és tevékenységét. Ezt követően főorvos úr életét és a diabetológia tárgyi emlékeit feldolgozó kiállítás megnyitásával tisztelegtek Dr. Kónya Bertalan főorvos úr úttörő munkásságának, életének. A kiállítás megtekinthető 2014. február 28-ig.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények