Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Magyar Diabetes Társaság szakmai irányelve, 2014.
  2014.02.03.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Irányelvek, ajánlások
  Örömmel adjuk közre az MDT korábbi szakmai irányelvének megújított változatát, amely „A diabetes mellitus kórismézése, a cukorbetegek kezelése és gondozása a felnőttkorban. A Magyar Diabetes Társaság szakmai irányelve, 2014." címet viseli.

  A diabetológia terén a kutatás, a gyógyszerfejlesztés rendkívül intenzív, a gyógyszeres kezelési lehetőségek egyre bővülnek. A szakmai irányelvek nemzetközi szinten is sorra megújultak 2012-ben és 2013-ban. Mind ezek indokolták, hogy az előre megadott határidőre (2013. december 31.) az MDT is megújítsa szakmai irányelvét. Bővült a bevezető, ahol részletesen megtalálható az, hogy a szakmai irányelvnek hol van a helye a terápiás döntés mérlegelésekor. Jelentős hangsúlyt kapott az egyénre szabott terápia szükségessége. Természetesen az újonnan regisztrált készítményekről is szó esik a szakmai irányelv megújított változatában. Az elmúlt években a GYEMSZI egyik meghirdetett terve az volt, hogy egységesíti, aktualizálja a szakmai irányelveket. Az MDT mindig előre tervezve, tartva a megadott határidőket megjelentette a szakmai irányelv megújítását. Ez most is így volt, a kötelező egyeztetéseket követően a véglegesített változatot a GYEMSZI-nek 2013. november 17-én megküldtük.  Az MDT vezetősége úgy döntött, hogy saját fórumain (Diabetologia Hungarica, honlap) - további lépéseket nem várva -   megjelenteti a szakmai irányelvet. Ugyanakkor figyelemmel kell lenni arra, hogy a hatályba lépés dátuma az Egészségügyi Közlönyben való megjelenés időpontja lesz, ahogy ez olvasható is az irányelvben.

  Ajánljuk a szakmai irányelv tanulmányozását a cukorbetegek ellátásával foglalkozó valamennyi orvoskollégának, dietetikusnak, szakápolónak, egészségügyi dolgozónak, függetlenül attól, hogy ténykedésüket mely szakterületen fejtik ki. A szakmai irányelv írásos változata a Diabetologia Hungarica 2014/1. supplementumaként megjelenik a közeljövőben.

  Prof. Dr. Jermendy György
  a szakmai irányelv szerkesztője

  Prof. Dr. Barkai László
  az MDT elnöke

  Dr. Vándorfi Győző
  a honlap főszerkesztője

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények