Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a IX. Országos Gyermek Diabétesz Napról (OGYDN)
  2014.01.20.MDT Gyermekdiabetes Szekció Hírkategória: Gyermekdiabetes
  Idén Miskolc adott otthont az Országos gyermek diabétesz napnak, mely immár kilencedik alkalommal került megrendezésre január 11.-én szombaton. A minden évben az első inzulin injekció beadásának napjához-január 11.-kötődő programra az ország minden részéből vártunk látogatókat. Ebben az évben 280 regisztrált résztvevője volt az eseménynek.  A rendezvényen az MDT gyermek diabétesz szekciójának vezetőségi tagjai közül többen jelen voltak: Prof. Dr. Barkai László, Prof. Dr. Madácsy László, Dr. Blatniczky László, Dr. Körner Anna, Dr Békefi Dezső, Dr. H -Nagy Katalin.

  A délelőtti program két helyszínen zajlott: a műjégpályán, ahol a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub növendékei adtak rövid ízelítőt szinkron- és műkorcsolyázásból, majd a diabéteszes gyerekek és szüleik vehették birtokba a jeget. Ezzel párhuzamosan a patinás Vígadó étteremben folyt kerekasztal beszélgetés a cukorbetegség és a sport témakörében, majd néhány könyvújdonság ismertetése következett. Ambrus Flóra Kárpátalján élő, de Magyarországon gondozott cukorbeteg fiatal mutatta be a napokban megjelent Candy című könyvét, majd a Bátor tábor recept könyve a Bátor tál következett. Az Egy csepp figyelem alapítvány kezdeményezésére kiadott Szárnyak és Paták c. mesekönyv ismertetése előtt Erős Antónia video üzenetét nézhettük, hallgathattuk meg. Végül a gyulai gyermek diabetesz gondozó gondozottjai és szüleik által írt Hétpettyes tündérek kiadványról hallhattunk pár percben.

  A teljes beszámoló néhány fotóval elérhető a kapcsolodó dokumentum alatt.
  Hasznos oldal: http://diabforum.hu/

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények