Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a VIII. Kelet-magyarországi Diabetes Hétvégéről
  2013.11.14.MDT, Dr. Petró GizellaHírkategória: Események
  Az immár hagyományosnak mondható, VIII. Kelet-Magyarországi Diabetes Hétvégére 2013. október 10-12. között Debrecenben került sor. Regionális rendezvényről lévén szó, a regisztrált 415 fő jónak mondható. A bő két nap során a szakmai programra részben plenáris ülések, részben céges szimpóziumok révén került sor. A szakmai program összeállításakor igyekeztünk figyelembe venni, hogy multidisciplinaris megbetegedésről lévén szó, magán a diabetes mellituson túl a társbetegségek, szövődmények kezelésére is irányuljanak előadások.

  Gondolok itt elsősorban a hypertonia, a hyperlipidaemia, nephropathia – vesepótló kezelés, illetve a diabeteses láb kezelésének fontosságára. Ami magát a diabetes mellitust illeti, az előadások természetesen a terápiás újdonságokra, a modern inzulinkezelés fontosságára fókuszáltak. Több előadás hangzott el az új, inkretin alapú terápiás lehetőségekről, illetve ezen csoport cardiovascularis rendszerre gyakorolt hatásáról. A modern inzulinkezelés jelentősége mellett külön szimpózium szólt a betegszempontokról ezen terápiás kezelést illetően. Az inzulinkezelést nagyban befolyásoló jogszabályok, illetve az ezzel kapcsolatos kérdéseinket direkt módon Dr. Bidló Judit OEP finanszírozási főosztályvezetőnek tehettük fel. Valamennyi plenáris ülés, illetve szimpózium során kivétel nélkül igen színvonalas előadásokat hallhattunk kiváló előadók tolmácsolásában. A Szakdolgozói szekcióban első alkalommal számoltak be szakápolók a diabeteses betegek szemészeti ellátásáról. Újdonság volt a kongresszuson a Fiatalok szekciója is, melynek igen csak nagy sikere volt. Jó érzés tudni, hogy a betegség járványszerű terjedésével együtt a fiatalok érdeklődése is fokozódik a diabetes mellitus iránt. A gálavacsorán a KDH-n immár szintén hagyományosnak mondható kitüntetésekre is sor került. Az idén a két kitüntetett Dr. Földesi Irén főorvosnő /Csongrád Megyei dr. Bugyi István Kórház Diabétesz Szakrendelés/ és Dr. Czakó László főorvos /nagykátai Szakorvosi Rendelőintézet Diabetológiai szakrendelés/ volt. Az elismerésükhöz ezúton is gratulálunk. A szorosan vett szakmai programon túl a Magyar Diabetes Társaság beszámolóját is meghallgattuk, amit a hallgatóság egyhangúlag elfogadott.

  A szakmán túl a közös vacsorák képezték a felhőtlen szórakozást, mely során a visszajelzések alapján kellemes társasági programokból lehetett választani. Természetesen mindez a céges támogatások nélkül nem jöhetett volna létre, így még egyszer köszönet érte MINDENKINEK. Remélem, minden résztvevő bővülő szakmai tapasztalatokkal, kellemes élményekkel távozott rendezvényünkről.

  Köszönöm szépen a részvételt, találkozunk a IX. Kelet-Magyarországi Diabetes Hétvégén, 2015-ben, Egerben.

  Dr. Petró Gizella
  a kongresszus szervezője

  Fotók >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.