Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Év Fiatal Diabetológusa 2014
  2013.10.17.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  A 77 Elektronika Kft. kezdeményezésére 2014-től a Magyar Diabetes Társaság évente meghirdeti az Év Fiatal Diabetológusa Díjat, melynek átadására a Társaság kongresszusán, ill. azon a regionális rendezvényen kerül sor, mely keretében az MDT Közgyűlése is megtartásra kerül.

  Az évente egy alkalommal kiadott pályadíj célja a klinikai diabetológia területén tevékenykedő orvosok kiemelkedő gyógyító és/vagy tudományos és/vagy edukációs tevékenységének elismerése. A díj megpályázható, ill. elnyerésére javaslatot tehetnek az MDT tagjai. A pályázatok, ill. javaslatok beérkezési határideje 2014. január 15. A díjat azok nyerhetik el, akik a beadási határidő időpontjáig nem töltötték be 40. életévüket.

  Az Év Fiatal Diabetológusa Díj emlékéremmel és pénzjutalommal jár, emellett a díjazottat az MDT vezetősége előadás tartására kéri fel, melynek megtartására első alkalommal az MDT 2014. évi kongresszusán kerül sor. A díjjal járó jutalmat a 77 Elektronika Kft. felajánlása biztosítja.

  A pályázat az MDT főtitkárához, dr. Hidvégi Tiborhoz nyújtandó be, postai vagy elektronikus úton (H-9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4., e-mail cím: hidvegi@t-online.hu).

  A pályázathoz/ajánláshoz csatolandók:
  - diabetológiai tárgyú gyógyító, tudományos és edukációs tevékenység ismertetése (max. 1 oldal terjedelemben)
  - publikációs jegyzék (közlemények, absztraktok, előadások)
  - legfontosabbnak tartott három publikáció (amennyiben rendelkezésre áll)
  - elérhetőség (telefonszám, e-mail cím, levelezési cím)

  A határidőre beérkezett pályázatokat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége által kijelölt bizottság értékeli.

   A díj egyszer nyerhető el, feltétele legalább három éve fennálló MDT-tagság. Az elbírálás során előnyben részesülnek a diabetológiai betegellátásban dolgozó kollegák. Tudományos tevékenység nem feltétele a pályázat beadásának.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények