Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Online is elérhetőek a KDH Hírmondók - megkezdődött a VIII. Kelet-magyarországi Diabetes Hétvége
  2013.10.10.KDH HírmondóHírkategória: Események
  Korábban is találkoztunk már helyi kongresszusi újsággal, de az  mindig egy cég reklámújságja volt. 2011 áprilisában a XVII. Dunántúli Diabetes Hétvégén (DDH) jelent meg először a DDH Hírmondó személyem mint ötletgazda főszerkesztésében. Sikerén felbuzdulva az előző Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégén Gyimesi András főorvos úr, a Magyar Diabetes Társaság tavalyi kongresszusán Winkler Gábor professzor úr, majd a Szegedi Diabetes Napon Holzinger Gábor főorvos úr társ-főszerkesztésében adhattunk Hírmondót a résztvevők kezébe. Idén a Budapest Szimpóziumon, Jermendy György professzor úr közreműködésével, majd a Dunántúli Diabetes Hétvégén, valamint a Gyermekdiabetes Szekción jelentünk meg. Így már hagyománnyá vált, hogy jelentős hazai diabetesrendezvényeken a Tudomány Kiadó és az MDT Honlap (www.diabet.hu) kitűnő munkatársai előállításában szakmai és társasági szempontból is sikeres nyomtatott és on-line Hírmondó áll a résztvevők szolgálatában.

  Külön öröm számomra, hogy kiváló barátom, dr. Gyimesi András által megálmodott és eddig sikerre vezetett idei Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége az Ő és a rendezvény lelkes szervezője, Petró  Gizella főorvosnő társ-főszerkesztésében ismét Hírmondót tudhat magáénak. Debrecen orvostudományi és diabetológiai jelentősége vitathatatlan, melyhez mind a Kenézy Kórház, mind az egyetem munkatársai sokat tettek hozzá.

  A  tudományos  program   színvonala máris biztosítéka a Hétvége sikerének. Kívánok minden kedves olvasónknak szép napokat, és bízom benne, hogy a Hírmondó is szolgálni fogja az Önök naprakész informálását.

  Tisztelettel,
  Dr. Vándorfi Győző
  főszerkesztő

  A lapszámok (bejelentkezést követően) az alábbi linkekre kattintva érhetőek el:
  A KDH HÍRMONDÓ (okt. 10., csüt.) >>
  A KDH HÍRMONDÓ (okt. 11., pént.) >>

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.