Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Események
 • Beköszöntő a VIII. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégéről
  2013.10.10. | KDH Hírmondó | Hírkategória: Események
  A Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége 2013-ban Debrecenben valószínűleg egy korszak lezárását és egy új kezdetét jelenti.

  Az 1999-ben elindított kétévenkénti rendezvény lehetőséget nyújtott a rendező városok diabetológiai munkacsoportjainak, hogy megmutassák magukat, megerősödjenek helyben, a régióban és egyre inkább az ország diabetológiai nyilvánossága előtt. Az alapítók generációja mellett felnőtt egy új nemzedék, az érdeklődők örvendetesen növekvő száma nagy kihívást jelent a rendezvény helyszíne, szállások szempontjából is. Egyre kisebb a valószínűsége, hogy kisebb városok is vállalkozhatnak a rendezésre, így – a „vándorgyűlés" jelleget nem feladva - valószínű, hogy a rendezői "kör" újraindul.

  A Magyar Diabetes Társaság támogatását kezdettől élvező regionális fórumok nem a Társaság saját rendezvényei, felmerült a kérdés, jó-e ez így. Sokak szerint éppen ez eredményez változatosságot, frissességet a programokban, s a továbbképző jelleg mellett lehetőséget ad az országosan kevesebbet foglalkoztatott kollégáknak a megnyilvánulására is. A Társaság számára sem anyagi, sem szervezeti terhet, kockázatot nem jelentenek az események, még ha a tájékoztatásban és szervezésben a Társaság lapja és honlapja alapvető segítséget nyújt is. Nem nélkülözhető ugyanakkor az MDT szakmai segítsége, presztizse a szakmai és rendezési színvonal garantálásához. Lehetséges tehát, hogy újra kell gondolni a program szervezeti kereteit.

  Debrecen az ország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa, kiváló lehetőségekkel a szakmai fórumok rendezésére is. Petró Gizella főorvosnő és segítői, a szervezők mindent megtettek a résztvevők kényelméért, érdeklődésének felkeltéséért, a tudományos programokon kívül is érdekes és hasznos időtöltésről gondoskodtak. Kívánjuk, hogy minden elképzelésük maradéktalanul megvalósuljon valamennyiünk örömére és épülésére.

  Dr. Gyimesi András
  társ. főszerkesztő

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények