Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beköszöntő a VIII. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégéről
  2013.10.10.KDH HírmondóHírkategória: Események
  A Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége 2013-ban Debrecenben valószínűleg egy korszak lezárását és egy új kezdetét jelenti.

  Az 1999-ben elindított kétévenkénti rendezvény lehetőséget nyújtott a rendező városok diabetológiai munkacsoportjainak, hogy megmutassák magukat, megerősödjenek helyben, a régióban és egyre inkább az ország diabetológiai nyilvánossága előtt. Az alapítók generációja mellett felnőtt egy új nemzedék, az érdeklődők örvendetesen növekvő száma nagy kihívást jelent a rendezvény helyszíne, szállások szempontjából is. Egyre kisebb a valószínűsége, hogy kisebb városok is vállalkozhatnak a rendezésre, így – a „vándorgyűlés" jelleget nem feladva - valószínű, hogy a rendezői "kör" újraindul.

  A Magyar Diabetes Társaság támogatását kezdettől élvező regionális fórumok nem a Társaság saját rendezvényei, felmerült a kérdés, jó-e ez így. Sokak szerint éppen ez eredményez változatosságot, frissességet a programokban, s a továbbképző jelleg mellett lehetőséget ad az országosan kevesebbet foglalkoztatott kollégáknak a megnyilvánulására is. A Társaság számára sem anyagi, sem szervezeti terhet, kockázatot nem jelentenek az események, még ha a tájékoztatásban és szervezésben a Társaság lapja és honlapja alapvető segítséget nyújt is. Nem nélkülözhető ugyanakkor az MDT szakmai segítsége, presztizse a szakmai és rendezési színvonal garantálásához. Lehetséges tehát, hogy újra kell gondolni a program szervezeti kereteit.

  Debrecen az ország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa, kiváló lehetőségekkel a szakmai fórumok rendezésére is. Petró Gizella főorvosnő és segítői, a szervezők mindent megtettek a résztvevők kényelméért, érdeklődésének felkeltéséért, a tudományos programokon kívül is érdekes és hasznos időtöltésről gondoskodtak. Kívánjuk, hogy minden elképzelésük maradéktalanul megvalósuljon valamennyiünk örömére és épülésére.

  Dr. Gyimesi András
  társ. főszerkesztő

Vissza