Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2013.09.05.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek rovat2013. szeptember 1-től ismét változások törtétnek az OEP gyógyszertörzsben. 6 készítmény került forgalomba, 1 készítmény ára jelentősen mérséklődött, jelentős áremelkedést a gyógyszertörzsben nincs, 13 készítmény kapott normatív támogatást, 6 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 14 készítmény kapott egészségügyi jogcímen támogatást, (ezek között nincs diabetológiai), 4 készítmény kikerült az egészségügyi jogcímen támogatott körből, 2 készítmény fogyasztói ára megváltozott, 11 készítmény térítési díja megváltozott, 6 készítmény a törzskönyvből törlésre került.

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően a diabetológiát és belgyógyászatot érintő változás most nincs.
  Kiszerelés változás történt néhány inzulinnál törölték az 5x3 ml-es kiszerelésű Humalog 100 E/ml oldatos injekció patronban (Eü 50 6/d pont és Eü 100 2. pont), a Humalog mix 25 100 E/ml szuszpenziós injekció patronban és a Humalog mix 50 100 E/ml szuszpenziós injekció patronban (Eü 90 30. pont) inzulinokat. Ezen készítmények a továbbiakban csak a 2x5x3ml kiszerelésben rendelhetők.

  A gyógyászati segédeszköz törzsben diabetológiát érintő változás annyi volt, hogy megjelent az Animas Vibe inzulinpumpa (ISO kód:0419240303009).

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények