Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A HÓNAP INTERJÚJA - 2013. augusztus
  2013.08.27.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi IrénHírkategória: A hónap interjúja
  „Teljes élet cukorbetegen” címmel került bemutatásra 2013. július 15-én, sajtótájékoztató keretében a MDT oktató anyaga. A kiadvány létrejöttének technikai támogatója Magyarország egyik vezető gyógyszeripari vállalata, a Sanofi Aventis volt. A cég képviselőjét Fülöp Rita Diabétesz Üzletág Igazgatót kérdeztük az együttműködés körülményeiről.
   
  Miért gondolták fontosnak és támogatásra érdemesnek a MDT edukációs kiadványát? A Sanofi rendelkezik saját, pácienseknek szóló oktató füzetekkel és brosúrákkal…
  A cukorbetegség a Sanofi - a világ egyik vezető gyógyszeripari vállalata - kiemelten fontos terápiás területe. A magyarországi leányvállalat felismerve a hazai populáció egyre szélesebb körét érintő és folyamatosan növekvő betegszámát, a Magyar Diabetes Társasággal és a diabetológiai szakma vezető képviselőivel együttműködve lép fel a diabétesz megelőzése, korszerű kezelése és gondozása terén.
  Korszerű inzulinkészítményekkel és beadó-eszközökkel járulunk hozzá a betegek életmódjának, életminőségének és életkilátásainak javításához, azonban tevékenységünk ennél sokrétűbb, a diabétesz megelőzésére és gondozására is figyelmet fordítunk, ezzel is segítve a betegeket és az őket ellátó orvosokat. A diabéteszes betegoktatás minőségének javítását a Magyar Diabétesz Társasággal közös célként tűztük ki 2011-ben, és ennek szellemében kizárólagosan támogattuk a Társaság „TELJES ÉLET CUKORBETEGEN” betegtájékoztató anyagának elkészülését. A beteg-edukáció fontosságát hazai orvos-továbbképző rendezvényeken, kongresszusokon és az írott szaksajtóban is népszerűsítettük.

  Cégük a MDT gyémánt fokozatú támogatója is egyben, emellett évek óta valamennyi hazai, diabetológiával kapcsolatos rendezvényen, konferencián is megjelennek. A gyémántfokozatú támogatás a legmagasabb összegű szponzorációt jelenti, felmerülhet a kérdés, hogy a marad-e még a „tarsolyban” a páciensoktatásra, a képzésre, a jövőbeni rendezvényekre?
  További terveink között szerepel az 1-es típusú diabéteszes betegek, kiemelten a gyermekek oktatásának felkarolása, a betegoktatásért felelős szakszemélyzet számára tervezett oktatóanyag elkészítésének támogatása, és nem utolsó sorban a diabetológus kollégák betegoktatással kapcsolatos képzésének, tájékoztatásának elősegítése.

  A közelmúltban a kormány és a Sanofi között létrejött stratégiai partnerségi viszony is jelzi a vállalat elkötelezettségét a gyógyszerforgalmazás mellett a kutatás és betegoktatás terén. Milyen célokat, megvalósítandó terveket tűzött ki a cég a következő évekre?
  A Sanofi a Chinoin gyógyszergyár révén Magyarország gazdag gyógyszeripari tradíciójának egyik örököse, amit a vállalat nemzetközi háttere és tapasztalata tesz teljessé.

  A  világ egyik vezető, a betegek igényire összpontosító sokszínű nemzetközi egészségügyi vállalat részeként, eredményességünket a telephelyeinken dolgozó 2100 munkavállaló biztosítja. Gyógyszergyárunk egy kimagaslóan széles portfólióval rendelkező egészségügyi vállalat, amely közel 330 különböző gyógyszert biztosít 100 különböző betegségcsoport kezelésére.

  A Sanofi magyarországi árbevételét tekintve az ország 17. legnagyobb vállalata. Világszerte 60 országba exportáljuk termékeinket, amivel a magyar gazdaság 9. legnagyobb exportőre vagyunk. Magyarország iránti elköteleződésünket az 1991 és 2012 között hazánkban elvégzett beruházások értéke - 200 milliárd Ft - is alátámasztja.

  Kiemelkedően fontosnak tartjuk ezt a megállapodást - amit egyben az eddig elért eredményeinkért kapott megtisztelő elismerésnek is tekintünk. A magyar kormánnyal megkötött stratégiai megállapodás biztos alapot teremt küldetésünk további megvalósításához, amelynek elsődleges célja éppúgy a terápiához való hozzáférés biztosítása minden beteg számára, ahogyan a prevenció és az egészség megőrzés fontosságának népszerűsítése, vagyis a magyar lakosság egészség tudatos szemléletének erősítése.

  Meggyőződésünk, hogy az együttműködés komoly elkötelezettséget jelent mindkét fél részéről, első- sorban a magyar lakosság egészségi állapotának megőrzése érdekében, valamint a magyar egészségügy iránt. Hisszük, hogy a magyar egészségügybe fektetett bizalom hosszú távon hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez és a magyar lakosság jólétéhez.  

  A gyorsan változó, verseny helyzetekkel teli világban, mit üzen a hazai diabetológusoknak a Sanofi Aventis?
  A Sanofi céljai között két aktuálisat említenék: az egyik a szakmai információ eljuttatása az orvos szakma felé, annak érdekében, hogy a napi gyakorlatban a lehető legkorszerűbb, leghatékonyabb kezelésben tudják részesíteni a betegeiket. Programjainkkal ezt a célt igyekszünk megvalósítani. Másik fontos célunk betegközpontú, a hatékony betegség menedzsmentet elősegítő aktivitás.

  A gyorsan változó, gyakran számos nehézséget támasztó környezetben a tudományos ismeretek gyakorlati alkalmazásával, a még hatékonyabb beteggondozást szem előtt tartó közös együttműködésre kérjük a hazai diabetológus szakmát. 

   A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Földesi Irén

Vissza