Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2013.07.05.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek rovat2013. július 1-től ismét változások történtek az OEP gyógyszer és gyógyászati segédanyag törzsben 13 új készítmény került forgalomba, 55 készítmény ára jelentősen mérséklődött, jelentős áremelkedés nem volt,4 készítmény kapott normatív támogatást, 42 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 31 készítmény normatív támogatása megváltozott, 10 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött támogatást, 26 készítmény kikerült az egészségügyi jogcímen támogatott körből, 81 készítmény fogyasztói ára megváltozott, 71 készítmény térítési díja megváltozott, 9 készítmény a törzskönyvből törlésre került.

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően diabetológiát érintő változás most sem volt. Belgyógyászatban annyi változás történt, hogy az EÜ 90 4/c1 és az EÜ100 57-es pontban megjelent a CLEXANE 10000 NE/1,0 ml (100 mg) oldatos injekció előretöltött fecskendőben,10x1ml-es kiszerelésben.

  A gyógyászati segédeszköz törzs diabetológiát érintő változás annyi, hogy a Tűvel egybeépített, holttér nélküli, egyszer használatos fecskendők között megjelent a Holttér nélküli fecskendő 1 ml, U-100, 29Gx1/2 (ISO kód: 0419090303021) és a Holttér nélküli fecskendő 1 ml, U-100, 27Gx1/2 (ISO kód 0419090303022).

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.