Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A HÓNAP INTERJÚJA - 2013. július
  2013.07.01.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi IrénHírkategória: A hónap interjúja
  A Novo Nordisk Hungária Kft. Magyarországon a legrégebben jelenlévő, piacvezető inzulinforgalmazó vállalat, amely rendelkezik az inzulin beadásához szükséges eszközök teljes skálájával. Az anyacég folyamatos kutatómunkájának eredményeként tevékenységüket a cukorbetegség kezelését segítő gyógyszerek és segédeszközök kifejlesztése és korszerűsítése jellemzi. Ismert, hogy kezdetektől fogva elkötelezett támogatója a hazai diabetes gondozásnak.

  Az MDT támogatási pályázatának meghirdetését követően a Novo Nordisk az elsők között jelentkezett a felhívásra. Vendégünk Józsa Zsolt, a Novo Nordisk Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. 

  Miért volt fontos a vállalatnak, hogy 2013-tól hivatalosan is a Társaságunk Gyémántfokozatú támogatója legyen? 

  A Novo Nordisk több mint 90 éve a diabétesz gondozás meghatározó képviselője. A sikerünk titka a folyamatos kutatás és fejlesztés, valamint az edukáció. Ezekhez elengedhetetlen a szakma segítsége, támogatása és együttműködése. A Novo Nordisk 1990-es évektől, magyarországi piacra lépése óta, több mint két évtizede partnere a Magyar Diabétesz Társaságnak. Céljaink közösek: a diabetes visszaszorítása és az, hogy a cukorbetegeknek a lehető legjobb életminőséget biztosítsuk. A közös munka és elkötelezettség megerősítése ez a támogatás. 

  Néhány évvel ezelőtt indult el a Changing Diabetes mozgalom hazánkban. Ahogyan a világ más országaiban, így itthon is minden évben valamilyen nagyobb esemény kapcsolódik ehhez programhoz. Mi a program végső célja, milyen aktivitást terveznek ezzel kapcsolatban a közeljövőben? 

  A Changing Diabetes kezdeményezésünk 2003-ban indult útjára azzal a céllal, hogy megállítsa a diabetes világméretű terjedését és hatékonyabbá tegye a cukorbetegek gondozását. A Magyar Diabetes Társaság 2008-ban csatlakozott a Changing Diabetes programhoz. Hiszem, hogy a közös együttműködés érezhető változásokat hozott a magyarországi cukorbeteg-ellátásban. A betegség megállításáért még nagyon sokat kell dolgoznunk, de az azóta elért eredmények a kezdeményezés egyértelmű sikerét jelzik. 

  Milyen innovatív megoldásokkal segíti a NovoNordisk a jövő diabétesz gondozását? 
  ...
  A teljes cikk olvasásához kérjük, jelentkezzen be felhasználó nevével, jelszavával!

  A tartalom csak bejelentkezés után látható.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények