Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Alkotmánybíróság helybenhagyta a jelenleg érvényes analóginzulin szabályozást
  2013.06.26.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Alkotmánybíróság az alapvető jogok biztosa és 22 magánszemély által beadott alkotmányjogi panasz alapján vizsgálta a sok vihart megélt analóg inzulin rendeletet.
  A törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet 2. számú mellékletének EÜ 100 2. és EÜ 100 3. pontját illetően a testület 2013.06.17.-én meghozott határozatában elutasította ezek alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló indítványokat.
  Az Alkotmánybíróság határozatához Dr. Kiss László alkotmánybíró különvéleményt csatolt, eszerint megállapítható a diszkrimináció sérelme, és egyetért azon kifogással is, hogy mérlegelési lehetőséget nem engedve határozták meg a 8%-os HbA1c értéket.
  A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) és a MACOSZ (Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége) továbbra is jogsértőnek tartja a jelenlegi szabályozást, nem értenek egyet az Alkotmánybíróság véleményével és mérlegelik azt, hogy további jogorvoslatért az Emberi Jogok Európai Bíróságához forduljanak. Az Alkotmánybíróság határozata és részletes indoklása a következő helyen érhető el: http://www.mkab.hu/download.php?h=518

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.