Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2013.05.04.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2013. május 1-jétől ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben 28 új készítmény kapott TB támogatást, 55 készítmény támogatását törölték, 4 készítmény ára jelentősen csökkent, áremelkedés nem volt, 37 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást, 137 készítmény támogatása változott. A gyógyászati segédeszköz törzs diabetológiát érintő részében változás nem volt. Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően diabetológiát érintő változások a következők: EÜ 100. 2. pontban Humalog 100 e/ml oldatos injekció patronban, 2x5x3ml-es kiszerelésben, EÜ90 30. pontban a Humalog mix 25 100 e/ml szuszpenziós injekció patronban, 2x5x3ml kiszerelésben és Humalog mix 50 kwikpen 100 e/ml szuszpenziós injekció patronban előretöltött injekciós tollban 2x5x3ml bekerültek. Tájékoztatásként megjegyezzük, hogy az előbb felsorolt inzulinok ugyan listába kerültek, de patikai forgalomba kerülésük információink szerint csak a későbbiekben várható.

  Még nincsenek benne az OEP közleményben az analóg inzulinok indikációs pontjaiban Magyar Közlöny 71. számában 2013. április 30-án megjelent a 31/2013. (IV. 30.) EMMI rendelet nyomán 2013.05.01-től hatályba lépett változások: Az OEP illetékese szerint ennek technikai oka van, mivel a patikai rendszerekbe történő átvezetése 2013.05. 15.-i időponttal történik meg. Az analóg inzulinok indikációs pontjaiban bekövetkezett pozitív változásokról korábbi híradásunkban olvashattak.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer-Ingelheim Kft. pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények