Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Villáminterjú Stáhlné Tausz Katalinnal - Hatékonyabbá tehető-e a szakorvosi vizit?
    2013.04.14.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
    Stáhlné Tausz Katalin diabetológiai szakápoló, centrumvezető asszisztens– Előadásában kitűnően összefoglalta, hogyan lehet a szakorvosi vizitet hatékonyabbá tenni. Ezek szerint a betegedukációnak arra is ki kell terjednie, hogy pácienseink hogyan készüljenek fel a szakorvosi vizitre?
    – Természetesen igen. A betegek edukációjának egyik nagyon fontos része a szakorvosi vizitre való felkészítés. A szakrendelésre érkező páciensnek pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy mi az ellátóhely feladata, mit adhat és mit várhat tőle, tőlünk. Ugyanakkor azt is tudnia kell, az, hogy a személyes találkozáson túl a vizit hatékony is legyen, számára is teljesítendő feladatokat jelent. A rendszeresen vezetett vércukornapló, az aktuális laboreredmények bemutatása, az éves szemészeti lelet és nem utolsósorban azon problémák összírása, amelyek gondot okoznak számára a hétköznapokban, mind fontos momemtumok egy szakorvosi viziten. Elvárásaink azonban csak akkor lehetnek, ha megfelelő módon tájékoztatunk. Ha tisztában van azzal a hozzánk érkező beteg, hogy mit kell tennie és miért, a feladatait komolyan fogja venni. A szakorvosi vizit egy évben csupán néhány alkalom, a köztes időben a beteg sorsa a saját kezében van. Ezért fontos, hogy megfelelően tájékozott legyen a betegségéről, állapotáról, minél több lényegi információval érkezzen hozzánk, mert csak így tudunk érdemben segítséget nyújtani mi szakemberek. Fel kell ismernie, hogy a vizit nem csak egy kötelező személyes találkozás, amely sok esetben a szakorvosi javaslat kiadásában és egy kis pszichoterápiában merül ki (amelyek természetesen fontosak!), hanem sokkal több annál. A hatékony szakorvosi vizittel hozzájárulhatunk a hozzánk érkező betegek életminőségének javításához, a diabetes szövődmények elkerüléséhez.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.