Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Villáminterjú Dr. Földesi Irénnel - Az internet szerepe a magyar diabetológia gyakorlatában
    2013.04.14.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
    Dr. Földesi Irén, a [diabet.hu] főszerkesztő-helyettese–  Sikeres előadást tartott főorvosasszony mint az MDT honlapjának főszerkesztő-helyettese a DDH szakdolgozói szekciójában. Miért tartja fontosnak, hogy szakdolgozó munkatársaink rendszeres látogatói legyenek a honlapnak?
    –  Hazánkban ma több mint félmillió ismert cukorbeteget kezelünk, és szerény számítások szerint ugyanennyien vannak azok, akiknél már fennáll valamilyen fokú szénhidrátanyagcsere-zavar, de az még nem került felismerésre. Ez azt jelenti, hogy rövid időn belül az ország lakosságának tizede tanácsadásra, oktatásra, kezelésre szorul az életmódjával, betegségével kapcsolatosan. A diabetes terápiája nem elsősorban a tabletták vagy az injekciók felírását jelenti, hanem étrendi, életmódbeli változások sorozatát, amelyeket az orvos tanácsol, majd a vele együtt dolgozó dietetikus, edukátor megtanít a páciensnek, és rendszeres konzultációk során közösen ellenőrzik a megtanultakat. Mindebből következik, hogy a szakdolgozók nélkülözhetetlen elemei a diabeteses emberek élethosszig tartó gondozásának, kezelésének. Munkatársaink évente tartalmas továbbképző konferenciákon mélyíthetik el tudásukat, bővíthetik ismereteiket, a rendezvényekre  történő jelentkezés, a részletes program honlapunkon – a  www.diabet.hu oldalain – elérhető, csakúgy, mint a diabetológiai szakápolók képzésének feltételrendszere. A szakápolók 10 éve folyó képzésének eredményeként ma valamennyi szakellátó helyen  páciensedukátorok segítségével folyik a diabetesesgondozás, akik a honlapunk rendszeres látogatása során értesülhetnek a legújabb gyógyszeres kezelési elvekről, az MDT híreiről, fontos eseményeiről, a hazai szakellátó helyekről, a betegedukációt segítő segédanyagokról, a diabetes világnapi rendezvényekről és a mindennapi munka során nélkülözhetetlen finanszírozási, felírási jogszabályokról, illetve azok változásairól. A jövőben helyet akarunk biztosítani azoknak a munkatársaknak is, akik meg szeretnék osztani a betegek edukációjával kapcsolatos tapasztalataikat, és várjuk ötleteiket, javaslataikat az őket érintő és érdeklő kérdésekben.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények