Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Pannon Diabetes Díj 2013.
  2013.04.14.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület az I. Dunántúli Diabetes Hétvége (DDH) megrendezésének 20. évfordulójára 2011-ben Pannon Diabetes Díjat alapított.

  A díjat kétévente egy, a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásban kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó orvosnak és egy nővérnek vagy dietetikusnak ítélik oda az alapítók. A díjat az alapítók első alkalommal 2011- ben a DDH-n adták át. Az alapítók a díj alapításával nagyrabecsülésüket kívánják kifejezni a cukorbetegek közvetlen ellátásában dolgozó orvos, nővér, dietetikus kollégáknak. Szeretnének hozzájárulni az orvoslás megbecsülésének helyreállításához. A díjat az idei évben dr. Pátkay József osztályvezető főorvos és Szabó Gyuláné dietetikus vehette át. Gratulálunk a díjazottaknak!

  Dr. PátkayJózsef
  A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett 1977-ben, azóta a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Belgyógyászati Osztályán dolgozik, 1994 óta osztályvezető főorvosként. 1986-ban indították el önálló diabetológiai szakrendelésüket, ahol öt orvos és három diabetológiai szakasszisztens dolgozik. Akkreditált szakrendelésük felnőttinzulinpumpacentrumként is regisztrált. 1988 óta folyamatosan végeznek gestatiós diabetes szűrést. 1994 óta kórházukban általuk kidolgozott, egységes protokoll szerint történik a perioperatív diabetesellátás. Szoros szakmai kapcsolatot tartanak a háziorvos kollégákkal cukorbetegeik ellátásával kapcsolatosan, rendszeresen szerveznek továbbképző, konzultatív rendezvényeket. A Magyar Diabetes Társaság diabetológus orvosa címét 1996-ban szerezte meg. Rendszeresen részt vesz külföldi és hazai diabetológiai konferenciákon, utóbbiakon számos alkalommal előadóként is. Harminc – döntő többségében diabetológiai témájú – közlemény, idézhető megjelent absztrakt elkészítésében vett részt. 1996 óta végeznek osztályukon klinikofarmakológiai vizsgálatokat. 1997-ben Dunaújváros Egészségügyéért díjjal, 2006-ban Szent Pantaleon emlékéremmel jutalmazták. Kórházuk Intézményi Kutatásetikai Bizottságának elnöke.

  Szabó Gyuláné  
  Zalaegerszegen dolgozik dietetikusként. Három évtizede elkötelezett a diabetesedukáció, a diétás ismeretek bővítése iránt. A kezdetektől nyugdíjazásáig kiemelkedő munkát végzett a zalaegerszegi diabetescentrumban. A centrum által szervezett Dunántúli Diabetes Hétvége és a Magyar Diabetes Társaság Kongresszusának szervezőbizottságában tevékenykedett. A MACOSZ által évente kétszer megrendezett bentlakásos diabetológiai továbbképzés programjának összeállításában és megrendezésében is részt vett. Több ízben díjazták előadásait különféle fórumokon.

Vissza