Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Több ezer vércukormérőt ajánlott fel a 77 Elektronika a gyermekdiabetológiai ellátásnak
  2013.04.13.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  3500 darab könnyen kezelhető, laboratóriumi pontosságú Dcont Trend vércukormérő készülékhez jutottak a hazai gyermekdiabetológiai szakellátó helyeket támogató alapítványok a 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően. A Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján rendezett átadó ünnepség résztvevői arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre több gyermeket érint a diabetes, becslések szerint jelenleg 3700 kiskorú gyermeket kezelnek cukorbetegséggel Magyarországon.

  Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az eseményen hangsúlyozta, hogy amíg a 2012. évi szabályozás előtt az inzulinanalógot alkalmazó diabeteses betegek 50 százaléka nem érte el a megkívánt célértéket, a szakmával való közös elemzések alapján ez ma már mindössze 20 százalékukra igaz. Az államtitkár megköszönte a 77 Elektroni- ka Kft.-nek a gesztust, viszonzásul pedig felajánlotta az ellátórendszer támogatása érdekében a jövőben kiépülő elektronikus egészségügyi hálózathoz való csatlakozást.

  Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnöke kiemelte, hogy évente több mint 200 új esetben diagnosztizálnak cukorbetegséget a 18 év alatti korosztályban, és a tendencia az elmúlt néhány évben érezhetően felgyorsult. Az ő ellátásukban kiemelten fontos szerepet játszanak a korszerű és megbízható diagnosztikai eszközök.

  Az 1986-ban négyfős családi vállalkozásként alakult, ma is 100 százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. több mint 25 éve fejleszt és gyárt kiváló minőségű termékeket a cukorbetegek számára Magyarországon és világszerte. A hazai szakemberekből álló, több mint 80 fős kutató- és fejlesztőgárdának, illetve a folyamatos innovációnak köszönhetően a vállalat a legkorszerűbb készülékekkel segíti a cukorbetegséggel élőket a diabetes kontrollálásában.

  „A most felajánlott készülékekkel szeretnénk megkönnyíteni a diabétesszel élő gyermekek mindennapjait. Az egyszerűen kezelhető, pontosan és gyorsan működő eszközökkel mihamarabb megtanulhatják kontroll alatt tartani állapotukat. A készülékek két fővárosi és négy vidéki, gyermekdiabetológiai szakellátó helyeket támogató alapítványon keresztül jutnak el a több ezer gyermekhez országszerte”– mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

  A felajánlott Dcont Trend készülékek vércseppigénye minimális, mérési idejük csupán néhány másodperc, ugyanakkor laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. A készülékek emellett lehetőséget nyújtanak arra, hogy használójuk a világhálón keresztül otthonról is bármikor feltölthesse vércukoradatait, kezelőorvosa pedig a rendszeren keresztül megnézhesse azokat.

Vissza