Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a legújabb OEP rendelet - Változás az alacsony molekulasúlyú heparinoknál - Törölték a rosiglitazont tartalmazó készítményeket
  2013.04.07.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek2013. április 1-jétől ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben 28 új készítmény kapott TB támogatást, 62 készítmény támogatását törölték, 501 készítmény ára jelentősen csökkent, 1 áremelkedés volt, 35 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást, 1 támogatott készítmény jogcímét törölték, 617 készítmény támogatása változott.

  A gyógyászati segédeszköz törzs diabetológiát érintő részéből törölték a vércukorszintmérők közül a Dcont Personal Optimumot és a Dcont Startot. A Dcont Start illetve Dcont Personal készülékekhez használatos Personal Aktív Teszt, valamint a Dcont Personal Optimum készülékhez használatos Optimum Teszt tesztcsíkok azonban továbbra is támogatással rendelhetők! A tesztcsíkok nem támogatott vércukorszintmérőkhöz között egy új a Wellion Calla (ISO kód: 0424120606017) jelent meg.

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően diabetológiát érintő változások a következők: Törölték az Európai Unióban az EMA által 2010. 10. 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszereket (Avandia, Avandamet és Avaglim) a listából.

  Az EÜ 50 6/c pontból törölték az Acarbose Mylan minden kiszerelését. Az EÜ 70/1. pontban megjelentek a saxagliptin + metformin kombinációk, a Komboglyze 2,5 mg/1000 mg és a Komboglyze 2,5 mg/850 mg filmtabletta.

  Felhívnánk a figyelmet arra, hogy, változtak az EÜ 90 4. pontban a támogatott indikációk és a javaslatot kiállító és a gyógyszert rendelő orvosra vonatkozó feltételek. A 32/2004. ESZCSM rendelet 3. számú melléklete az EÜ90 4/a1-4/a2, 4/b1-4/b2 és EÜ90 4/c1 ponttal egészült ki.

  Változás az alacsony molekulasúlyú heparinok emelt indikációhoz kötött támogatási kategóriájában, az indikációs területek és a felírásra jogosultak körében közlemény az OEP honlapján elérhető >>

  A belgyógyászatnál két gyógyszert töröltek, az EÜ70 2/a3 pontból a Clopidogrel Mylant és az EÜ90 4/a Fraxiparine 1900 ne/0,2 ml oldatos injekciót.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza