Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló az ATTD Kongresszusról
  2013.03.18. | MDT, Dr. Hosszúfalusi Nóra | Hírkategória: Általános
  Idén Párizsban rendezték meg (02.27. - 03.02. között), immáron 6. alkalommal az ATTD (Advanced Technologies & Treatments for Diabetes, szabad fordításban: Korszerű technikai és kezelési lehetőségek cukorbetegségben) Kongresszust. A kongresszus fő célja, hogy a cukorbetegséggel foglalkozó orvosok, kutatók megismerhessék azokat a korszerű, új, esetleg csak kísérleti fázisban lévő technikai lehetőségeket és fejlesztéseket, amelyek használatával a cukorbetegség kezelése, illetve megelőzése hatékonyabbá válhat, a betegek életminősége jelentősen javulhat. A kongresszus alkalmat ad az orvosok és az új technológiákat kidolgozó kutatók, fejlesztők és az előállító cégek közötti párbeszédre, találkozásra. A kezdeményezés Prof. Dr. Moshe Phillip izraeli és Prof. Dr. Tadej Battelino szlovén orvosprofesszor nevéhez fűződik, akik a 2008-ban, Prágában rendezett első kongresszussal indították útjára a rendezvényt.

  Első alkalommal vehettem részt ezen az izgalmas kongresszuson, ahol 2125 részvevő volt, három napon keresztül 2-4 párhuzamos szekcióban folytak az előadások, 350 poszter került bemutatásra, közülük negyvenet választottak ki háromperces szóbeli prezentációra.

  A találkozón számos téma terítékre került: vércukor-önellenőrzés (SMBG), folyamatos szöveti glükózmonitorozás (CGM), új inzulinok, új penek, új inzulinpumpák, a mesterséges pancreas (closed loop), immunológiai intervenció, új orális antidiabetikus terápia, fizikai aktivitás jelentősége a cukorbetegségben, új technológiai lehetőségek terhességben és gyermekkorban.

  Dr. Hosszúfalusi Nóra teljes beszámolóját a kapcsolódó dokumentumok alatt olvashatja.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza