Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A HÓNAP INTERJÚJA - 2013. január
  2013.01.14.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi IrénHírkategória: A hónap interjúja
  Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika igazgatójaValóságos díjeső hullott az utóbbi 2 évben a 77 Elektronika Kft. háza tájára.

  A high-tech vállalat kiváló magyar termékek gyártása iránti elkötelezettségét a szakemberek mellett az állam is többször elismerte. A vércukorszintmérő készülékeivel 2000-ben kiérdemelt siker után a vállalat 2010-ben másodszor is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, és ezúttal egyben a Leginnovatívabb Termék Díját is, saját fejlesztésű automata vizeletlaboratórium-rendszerével.

  Tavaly novemberben a budapesti székhelyű, 100 százalékos hazai tulajdonban lévő, családi vezetésű orvosdiagnosztikai eszközöket gyártó- és forgalmazó cég elnyerte az „Üzleti Etikai Díjat”, sikeres export tevékenységét pedig az „Önálló Magyar Iparért” különdíjjal is elismerték.

  Ezzel egy időben a 77 Elektronika igazgatójának, Zettwitz Sándornak az önkormányzat az „ÚJBUDA DÍSZPOLGÁRA” címet adományozta, példamutató vezetői munkássága és az elmúlt húsz évben szakmai téren, valamint a társadalmi felelősségvállalásban mutatott kiemelkedő tevékenységének elismeréseként. Valamennyi cukorbeteg, és az őket kezelő egészségügyi dolgozók nevében is gratulálunk a cég igazgatójának, Zettwitz Sándor úrnak.

  - Minek köszönhető az utóbbi évek sikersorozata?
  Rendkívül büszkék vagyunk sikereinkre és az elnyert díjakra, de fontos elmondani, hogy ez nem csupán az elmúlt pár év munkájának gyümölcse, sokkal inkább annak köszönhető, hogy több mint negyed évszázada hűen követett hitvallásunk, alapértékeink és a szorgalmunk eredményei mára beértek. Fejlesztés-orientált magyar vállalkozásként az elmúlt több mint huszonöt évben mindig az innovációt és az állandó, megbízható minőséget tartottuk fő alapelveinknek, amit a vásárlóink mellett számos világcég is felismert. Árbevételünk 7-8 százalékát forgatjuk vissza minden évben az új termékek és technológiák kifejlesztésébe, fő erősségünknek is a hazai szakemberekből álló, több mint 80 fős kutató és fejlesztő gárdát tartjuk. Ennek a hitvallásnak köszönhetően magyar, családi cégként is folyamatosan meg tudunk felelni a legmagasabb világpiaci igényeknek, és a teljes egészében Magyarországon fejlesztett és gyártott világszínvonalú termékeinknek köszönhetően nem csak itthon, de a külföldi piacokon is sikeresek vagyunk.

  - Hány főt foglalkoztat a cég jelenleg?
  Amikor a cég értékeit vesszük számba, az innováció képessége után rögtön a munkatársak összetartását kell megemlítenem. Vállalatunk jelenleg több mint 350 magyar munkavállalót foglalkoztat, munkatársaink elkötelezettségére, lojalitására jellemző adat, hogy közel 80 százalékuk törzsgárdatag, öt-tíz-tizenöt vagy éppen huszonöt éve dolgoznak nálunk. Sokan szinte családtagok.

  - A sikeres export tevékenység mit jelent, hány országba exportálják termékeiket?
  Vállalatunk mind az öt kontinensre, összesen 95 országba exportálja saját fejlesztésű és gyártású orvosi eszközeit. Fő piacaink az Európai Unió, Törökország, Oroszország, Kína és Dél-Amerika, de tavaly már Ausztráliában is értünk el sikereket. Az elmúlt két évben sikerült tovább növelnünk az export részarányát, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az Európai Unió kórházaiban és laboratóriumaiban újonnan üzembe állított automata vizeletüledék vizsgáló készülékek felét a magyar 77 Elektronika Kft. gyártotta.

  - Mit tart az elmúlt több mint 25 év legsikeresebb termékének?
  A külföldi piacokon a 2010-ben Magyar Termék Nagydíjat és a Leginnovatívabb Termék Díját is elnyerő vizeletlaboratórium-rendszer bizonyult cégünk legsikeresebb saját fejlesztésű eszközének. Itthon a tavaly piacra dobott legújabb generációs Dcont vércukormérő készülékekre vagyunk a legbüszkébbek. Az általunk fejlesztett Ideal és Trend vércukormérő rendszerek minden szempontból új korszakot jelentenek a vércukormérésben: a Semmelweis Egyetem szakvéleménye alapján, a világon az elsők között ±10%-os, azaz klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. Ráadásul gyorsak, minimális vérmennyiséget igényelnek, hidegben és kánikula idején is végezhető velük pontos mérés, kisméretűek és egyszerűen kezelhetőek. Egyszóval világszínvonalú magyar termékek, amelyek bármely világcég készülékeivel felveszik a versenyt, sőt!

  - Évtizedek óta a Magyar Diabetes Társaság és a magyar cukorbeteg gondozás fő támogatója, jól ismert, hogy komoly felelősséget vállal a hazai cukorbetegekért, részt vállal a cukorbetegséggel kapcsolatos valamennyi oktatási formában. Mik a tervei a jövőre vonatkozóan?
  Vállalatunk az alapítástól kezdve felelősséget érez a hazai cukorbeteg-társadalomért, és ez természetesen a jövőben is így lesz. A diabetes előfordulása világszerte fokozatosan nő, mára szinte minden fejlett országban népegészségügyi problémává vált. Magyarországon sokáig arra sem volt pontos vonatkozó adat, hogy a lakosság hány százalékát érinti a diabetes, vagy azt megelőző állapot. Javaslatunkra a Magyar Diabetes Társaság 2011-ben országos szűrővizsgálatot indított, mi a kezdeményezés mögé álltunk, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogattuk a régió eddigi legkiterjedtebb kockázat-alapú diabetes-szűrését. A kapott eredmények mindenkit megdöbbentettek, hiszen az adatok alapján valószínűsíthető, hogy Magyarországon közel 1,5 millió ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben, de sokan nem is tudnak róla. Az emberek széleskörű tájékoztatása és a kötelező kockázat-alapú diabetes szűrés bevezetése ezen is segíthetne. Mi a magunk részéről továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Magyar Diabetes Társasággal közösen felhívjuk a figyelmet a cukorbetegség terjedésére.

  A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos készüléket és tesztcsíkot ajánlunk fel térítésmentesen diabetológiai szakellátóhelyeknek, betegeket segítő civil szervezeteknek. Tesszük ezt „csendben”, önzetlenül, hiszen ennek nincsen és nem is lehet promóciós célja, legalábbis a 77 Elektronika esetében. Igyekszünk a médiában és a rendelkezésünkre álló felületeken segíteni a cukorbetegséggel kapcsolatos oktatást és felvilágosítást, hiszen ez a mi felfogásunk szerint fontos társadalmi érdek. Szakmailag és nyereményekkel is segítjük a cukorbetegeknek a Facebook-on online fórumot teremtő Tartsd a Szintet! oldalt. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is meghirdetjük a cukorbeteg gyermekek táboroztatását támogató pályázatunkat.

  Minden tőlünk telhetőt elkövetünk azért, hogy a diabétesszel kapcsolatos szakmai fórumokat és egyéb kezdeményezéseket is támogassuk. Idén is főtámogatói leszünk a legnagyobb diabetológiai konferenciáknak; meghirdetjük a fiatal diabetológusok nemzetközi kongresszusi (pl. EASD) részvételét támogató, a Magyar Diabetes Társasággal közös szakmai pályázatunkat és nyár elején megrendezzük a Diabetes Hajó néven ismert, szakmai napot, ahol a pályázaton nyertes fiatalok mutathatják be kutatási eredményeiket. Újdonságokkal is készülünk, útjára indítunk egy tanulmányt, melynek célja a telemedicina diabetológiai ellátásban történő felhasználási lehetőségeinek vizsgálata, valamint bekapcsolódunk a Magyar Diabetes Társaság távoktatási programjába is.


  - Az is köztudott, hogy az Ön által vezetett cégnek társadalmi befektetései is vannak, azaz a Kft profilja nem korlátozódik kizárólag a cukorbetegséggel kapcsolatos tevékenységekre. Milyen módon támogatja a 77Elektronika Kft. a hazai kultúrát, oktatást, a művészetet? Vannak-e határokon túlnyúló támogatási formák?
  Magyar vállalatként a 77 Elektronika társadalmi felelősségvállalása természetesen nem korlátozódhat kizárólag a cukorbetegséggel kapcsolatos tevékenységekre. Fontosnak tartjuk a magyar népi kultúra megőrzését és ápolását is. Éppen ezért több éve támogatjuk a Fonó Budai Zeneház fennállását és működését, de kiemelt támogatói vagyunk az ország legrégebbi, idén már 188 éves tradícióval rendelkező füredi Anna-bálnak és a balatoni régió egyik legnagyobb kulturális rendezvényének, a Tihanyi Szabadtéri Játékoknak is.

  A határokon túl is segítjük a magyarság erősödését támogató alapítványokat, így a Kallós Alapítványt. A válaszúti szórvány kollégium 2007-ben új épületbe költözött, melynek létrejöttét kiemelten támogattuk. Az így megépült kollégium közel 100 gyermeknek biztosít szállás, étkezési és tanulási lehetőséget. Az új épület kialakításán kívül hozzájárultunk a Kallós-kúria helyreállításához is, melyben múzeum és népművészeti központ jött létre.


  Mit üzen a hazai diabetológusoknak 2013 évre?
  A 77 Elektronika nem akar kompromisszumot kötni, továbbra is Magyarországon fejlesztett és gyártott, világszínvonalú készülékeket kívánunk a magyar betegek kezébe adni. A 2012-ben bevezetett készülékek (D-cont Trend) a legmodernebb technológiai színvonalat és megbízhatóságot képviselik, ebből nem engedünk annak ellenére sem, hogy rövid távú megtakarítás ígéretével egyre több versenytárs jelenik meg a hazai piacon. Nagyon fontos, hogy ennek a szakemberek és a betegek is tudatában legyenek. Ez nem a 77 Elektronikáról szól, hanem arról, hogy a cukorbetegek kezelésének sikere szempontjából kardinális kérdés az, hogy milyen eszközökre bízzák magukat.

  Jó egészséget, további szép sikereket és Boldog Új Évet Kívánunk!

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Földesi Irén

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények