Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Európai Diabetes Alapítvány 'New Horizons' kutatás-támogatási programja 2013-tól új klinikai kutatóképzési ösztöndíjjal bővül
  2013.01.06.Prof. Dr. Soltész Gyula, az EASD/EFSD New Horizons programjának vezetőjeHírkategória: Általános
  Az Európai Diabetes Alapítvány (European Foundation for the Study of Diabetes) 'New Horizons' kutatás-támogatási programja a Közép-Kelet-Európai országok részére 2013-tól új klinikai kutatóképzési ösztöndíjjal bővül.

  Az Európai Diabetes Társaság (European Association for the Study of Diabetes, EASD) 1999-ben hozta létre alapítványát (European Foundation for the Study of Diabetes, EFSD) az európai diabetes kutatások támogatására. Az Alapítvány megalakulása óta közel 100 millió Eurót adományozott különböző diabetes kutatási projektek támogatására.

  2009-ben az Alapítvány New Horizons Initiative névvel egy új pályázati rendszert indított az európai régiók közötti kutatási együttműködés serkentése céljából. A program minden évben kutatási pályázatot ír ki, amelyre kizárólag a közép- és kelet-európai országok kutatói jelentkezhetnek egy nyugat-európai együttműködő partner részvételével. Bármilyen diabetológiai témájú pályázat benyújtható, akár kísérletes/laboratóriumi, akár klinikai vizsgálatról van szó. Egy-egy pályázattal elnyerhető támogatási összeg 100.000 Euró, de ennél több is lehet, különösen a klinikai témájú pályázatoknál. A támogatás legalább 80%-át a pályázó közép- és kelet-európai kutató illetve kutatócsoport kapja.

  2009 és 2012 között 19 pályázat részesült támogatásban. Az 2012. évi támogatottak között van Korányi László és munkatársai is (Balatonfüredi Szívközpont Alapítvány) „Exploring parent-of-origin specific transmission of genetic variants increasing the risk of type 2 diabetes” című pályázatával. Partner: Malmöi Egyetemi Klinika.

  Az Alapítvány pályázati felhívásai a Diabetologia folyóiratban és az Alapítvány honlapján (www.EuropeanDiabetesFoundation.org) olvashatók.

  2013-tól az Alapítvány egy új típusú ösztöndíjat hirdetett meg „EFSD New Horizons Clinical Research Training Fellowship” címmel.
  A kutatási programhoz hasonlóan kizárólag közép-és kelet-európai kutatók pályázhatnak. A sikeres (45 évesnél fiatalabb) pályázók 15.000 Euro támogatásra számíthatnak, ami lehetővé teszi, hogy maximálisan 6 hónapot kutatással/képzéssel tölthessenek el egy nyugat-európai diabetes központban.
  A pályázat benyújtásának határideje: 2013. március 1.
  További részletek az Alapítvány honlapján (www.EuropeanDiabetesFoundation.org) találhatók.

  Dr Soltész Gyula, PTE Gyermekklinika
  Az EASD/EFSD New Horizons programjának vezetője

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.