Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2012.11.06.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2012. november 1.-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben 36 készítmény támogatását törölték, 16 készítmény ára jelentősen csökkent, áremelkedés nem lesz, 57 készítmény támogatása változott, 25 új készítmény kapott TB támogatást és 19 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást.

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően a diabetológiát érintő részben változások a következők. Érdekes, hogy 2012 októberében az Eü. 70/1. pontba két hatáserősségben bekerült saxagliptin+metformin kombinált készítményeket (Komboglyze 2,5 mg/1000 mg és Komboglyze 2,5 mg/850 mg) máris törölték. Ugyanide viszont bekerült kétféle hatáserősségben linagliptin+metformin kombinált készítmény (Jentadueto 2,5 mg/1000 mg filmtabletta, jentadueto 2,5 mg/850 mg filmtabletta). Belgyógyászatot érintő változás egy történt az Eü. 90 4/d.( Vénás thromboembolia másodlagos megelőzésére, amennyiben az orális K-vitamin antagonisták (acenocumarol, warfarin) ellenjavalltak) pontban megjelent az első tabletta formájában adható szer a Xarelto 15 mg és 20 mg hatáserősségben.

  A gyógyászati segédeszköz törzsben nem volt diabetológiát érintő változás. Viszont egy új felnőtt inzulinpumpa centrum jelent meg, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar II. sz. Belgyógyászati Klinika Diabetológiai Szakellátó Budapest

  Az Európai Unióban az EMA által 2010. 10. 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) változatlanul még mindig szerepelnek a listában.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják
  'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>


  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.