Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Változtak a minimumfeltételek
  2012.06.04.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  A Magyar Közlöny 64. számában 2012. május 31-én megjelent 1/2012. (V. 31.) EMMI rendelet „Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimum feltételekről szóló 60/2003. (X. 20.) ESZCSM rendelet és az egészségügyi szolgáltatók és működési engedélyük nyilvántartásáról, valamint az egészségügyi szakmai jegyzékről szóló 2/2004. (XI. 17.) EüM rendelet módosításáról”. A rendelet 2012. június 1-én lép hatályba: A módosított rendelettel megállapított 2. és 3. melléklet szerinti, a közfinanszírozott járóbeteg-szakellátást és diagnosztikai szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatók részére megállapított feltételeknek 2012. szeptember 1-jétől kell megfelelni.
  A 2012. június 1-én hatályba lépő jogszabály szabályozza a Diabetes járóbeteg szakrendelés és szakambulancia "(Cukorbeteg-Tanácsadási Hely)" minimum feltételeit is. A rendelet, megkülönböztet szakrendelést és szakambulanciát, a két szint közötti különbség annyi, hogy a diabetológiai szakambulancián 2 fő diabetológiai szakápoló szükséges. Egyéb követelmények lényegében megegyeznek a Magyar Diabetes Társaság Cukorbeteg Szakellátóhely akkreditációs feltételeivel.

  A „Diabetes járóbeteg szakrendelés és szakambulancia” minimumfeltételeit és a módosított 60/2003. (X. 20.) ESZCSM rendelet rendeletet jogszabályok rendeletek rovatunkban találják meg >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza