Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2012.04.30.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek2012. május 1-től ismét változások történnek az OEP gyógyszertörzsben. 30 új készítmény kapott TB támogatást, 35 készítmény támogatását törölték, 36 készítmény ára jelentősen csökkent, 2 készítmény jelentősen drágult, 18 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást (ezek között a diabetológiát érintő az, hogy az EÜ 70 1. pontjában megjelent a Trajenta 5 mg filmtabletta), 69 készítmény támogatása változott.

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően a diabetológiát érintő részben már szerepelnek az 2012. április 21-én Magyar Közlöny 48. számában megjelent 25/2012. (IV. 21.) NEFMI rendeletben megfogalmazott változások. Az EÜ100 2. és EÜ100 3. pontjai, vagyis a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok felírási feltételei, ahogy arról már korábbi hírünkben beszámoltunk jelentősen változtak. Ezután a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok (EÜ100 2. és EÜ100 3.) esetében félévente kell a szakorvosi javaslatot megújítani. Az innen kieső betegek részére opcionális lehetőségként az EÜ 100/1 pontban rendlehető hagyományos inzulinkezeléshez való visszatérés mellett, lehetőség van az eddigi kezelés folytatására 50%-os térítéssel az EÜ 6/d újonnan megjelent pont alapján.
  Újdonság az is, hogy az EÜ 70 1. pontja engedélyezi a hármas orális antidiabetikus kombinációs kezelés lehetőségét, ha ez az adott gyógyszer(ek) alkalmazási előírásában szerepel. A BOT terápiában alkalmazható bázis analógok (EÜ50 6/a.) és a premix analóg inzulinok (EÜ90 30.) felírásában semmilyen változás nem volt.
  Az EÜ 70 1. pontjában megjelent a Trajenta 5 mg filmtabletta, az EÜ50 10. pontba bekerült a Trimetazidine sandoz 35 mg retard tabletta, az EÜ 70 2a/2 pontjából törölték a Ticlopidin hexal 250 mg filmtablettát.

  A gyógyászati segédeszköz törzsben diabetológiát érintő változás nem történt.

  Az Európai Unióban az EMA által 2010.10.23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) változatlanul még mindig szerepelnek a listában.

  A frissített OEP rendeleteket 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban
  tekinthetik meg >>


  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza