Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2012.04.06.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek2012. április 1-től ismét változások történnek az OEP gyógyszertörzsben. 88 új készítmény kapott TB támogatást, 37 készítmény támogatását törölték, 803 készítmény ára jelentősen csökkent, 1 készítmény jelentősen drágult, 38 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást (ezek között nincs diabetológiát érintő), 12 támogatott készítmény jogcímét törölték, 850 készítmény támogatása változott.

  2012. április 1-től a koleszterinszint csökkentő gyógyszerek közül összesen 5 hatóanyagnál indult el a hatóanyagnéven történő gyógyszerfelírás.
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően belgyógyászatot és diabetológiát érintő változás most nem volt.

  A gyógyászati segédeszköz törzsben annyi változás történt, hogy a támogatott vércukorszintmérők közül a Dcont Personal Optimum és a Dcont Personal Optimum Plusz árai jelentősen csökkentek, a Méry Plusz és a Dcont Ideál árak is kismértékben csökkentek. A tesztcsíkok árai a támogatott vércukorszintmérőkhöz kissé csökkentek, a nem támogatott vércukorszintmérőkhöz valók nem változtak.

  Az Európai Unióban az EMA által 2010. október 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) változatlanul még mindig szerepelnek a listában.

  A frissített OEP rendeleteket 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban
  tekinthetik meg >>


  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza