Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  2012. február 1-től ismét változások történnek az OEP gyógyszertörzsben
  2012.02.01.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek16 új készítmény kapott TB támogatást, 8 készítmény támogatását törölték, 27 készítmény ára jelentősen csökkent, áremelkedés nem volt, 10 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást, 22 készítmény támogatása változott.

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körébe belgyógyászatot érintő változás nem volt, a diabetológiában és diabetológiát érintő változás, hogy az EÜ90 2/b. pontban új gabapentin jelent meg kétféle hatáserősségben (Gabaneural 300 mg és 400 mg-os kapszula).

  A gyógyászati segédeszköz törzsben annyi változás volt, hogy megjelent a támogatott vércukorszintmérők között a Dcont Ideál (ISO-kód:0424120303006) és az ehhez való tesztcsík Ideál Teszt néven (ISO-kód: (0424120603005).

  2012. január 3-án a Magyar Közlöny 1. számában megjelent 2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet egyes egészségügyi és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról. Jelentősen változott „A törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet”. Ebben módosult az emelt indikációban rendelhető orális antidiabetikumok és a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok felírási rendje. Mint ahogy már arról korábban hírt adtunk az analóg inzulinokat érintő változások nem visszamenőlegesek. A rendelettel kapcsolatban az MDT elnöke Dr. Winkler Gábor levelet írt, Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter úrnak. A rendeletről a közeljövőben remélhetőleg szakmai egyeztetések várhatók.
  Változott az EÜ 50%-os térítési kategória 6 a, b és c pontja, az EÜ 70%-os térítési kategória 1. pontja, valamint az analóg inzulinok felírásának (EÜ 100% 2, 3 pont) rendje.

  Az Európai Unióban az EMA által 2010. október 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) változatlanul még mindig szerepelnek a listában.

  A frissített gyógyászati segédeszköz listát 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban tekinthetik meg >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza