Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Szombaton Szegeden kerül megrendezésre az Országos Gyermekdiabétesz Nap
  2012.01.12.MDT Gyermekdiabetes SzekcióHírkategória: Események
  A Magyar Diabétesz Társaság és a Magyar Gyermekorvosok Társasága Gyermekdiabetes Szekciója 2012. január 14-én immár hetedik alkalommal rendezi meg az Országos Gyermekdiabétesz Napot.

  A Szekció vezetősége minden évben az ország egyik vezető gyermekdiabétesz gondozóját kéri fel a rendezvény megszervezésére, mely egyben a szakmai munkájuk elismerését is jelenti. Ebben az évben a megtisztelő felkérést a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ B. részleg diabétesz gondozója kapta.

  A VII. Gyermekdiabétesz Nap célja, hogy a cukorbeteg gyermekek (óvodások, általános- és középiskolások) és családtagjaik találkozhassanak a szakma vezető képviselőivel, illetve az ország különböző részeiről érkező beteg gyermekek és szüleik egymással. Az eddigi rendezvények is azt mutatták, hogy egy-egy ilyen találkozás során szoros barátságok kötődnek, széleskörű tapasztalatcserére van lehetőség döntően a diéta és az életmód terén. E fórum lehetőséget nyújt a legújabb tudományos ismeretek gyermekekhez és szülőkhöz történő eljuttatásához, mind terápiás, mind dietetikai, mind életmódbeli szempontból, mindez a gyermekekhez illő környezet és programok biztosításával.

  Időpont: 2012. január 14.
  Helyszín: RHZ Rendezvényház (6726 Szeged, Közép fasor 1-3.)

  A VII. Országos Gyermekdiabétesz Nap házigazdája szeretettel vár minden kedves érdeklődőt!

  A rendezvénnyel kapcsolatos információk letölthetőek a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.