Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Frissítettük 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkat
  2011.12.30.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek2011. december 29-én a Magyar Közlöny 162. számában megjelent „A nemzeti erőforrás miniszter 74/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelete a gyógyászati segédeszközök társadalom­biztosítási támogatásba történő befogadásáról, támogatással történő rendeléséről, forgalmazásáról, javításáról és kölcsönzéséről szóló 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet módosításáról".

  Diabetológiát ez annyiban érinti, hogy rendelkezik arról, hogy a gyógyászati segédeszköz kihordási időn belül milyen feltételekkel írható fel, idézem „ha a gyógyászati segédeszköz rendeltetésszerű használat közben, de a szavatossági időn túl hibásodott meg oly mértékben, hogy nem javítható, és az erről szóló, szakszerviz által a vény érvényességi idején belül kiállított igazolást a beteg az orvos számára bemutatja”.

  Emellett a rendelet 18. számú melléklete, mely az inzulinpumpa felírásánál a munkahelyre vonatkozó követelményként meghatározott intézmények listáját tartalmazza a következőképpen változott: 2. pontjában foglalt táblázat a következő 16. sorral egészül ki: 16 Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekdiabetológia, Veszprém, 18. számú melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 27. sora helyébe a következő rendelkezés lép: 27 Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Diabétesz Szakrendelő, Budapest valamint a 18. számú melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 35. sora helyébe a következő rendelkezés lép: 35 Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. Diabetológiai osztálya és szakellátó helye, Dunaújváros.

  A teljes rendeletet 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban tekinthetik meg >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza