Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Diabetes szekció a Magyar Hypertonia Társaság Kongresszusán
  2011.12.04.Prof. Dr. Jermendy György, MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Események
  A Magyar Hypertonia Társaság (MHT) 2011. dec. 1-3. között Budapesten a Semmelweis Egyetem NET dísztermében tartotta XIX. Kongresszusát. Az MHT vezetőségének meghívása alapján a Magyar Diabetes Társaság (MDT) külön szekcióban mutatkozhatott be.
  Prof. Dr. Wittmann István, Prof. Dr. Barkai László, Prof. Dr. Kiss István és Prof. Dr. Jermendy GyörgyA szekciót Barkai László professzor úr, az MDT leendő elnöke moderálta. Három előadás mutatta be azt, hogy a hypertonia és a diabetes számos határterületi kérdésben meglehetősen szorosan összefügg egymással.

  Kempler Péter professzor úr a diabeteses autonom neuropathia és a hypertonia összefüggését ismertette, több saját adattal alátámasztva a kérdés fontosságát. Wittmann István professzor úr előadásában arra kereste a választ, hogy a diabeteses nephropathia kórlefolyását az albuminuria/proteinuria vagy a GFR változása jellemzi-e jobban. Jermendy György professzor úr az inkretintengelyen ható antidiabetikumokat tekintette át, külön hangsúlyozva, hogy több esetben az adott készítménynek az antihyperglykaemiás hatékonyságon túlmenően antihypertensiv és kardiovaszkuláris kockázatot csökkentő tulajdonsága is dokumentált. Az előadásokat élénk és jó hangulatú vita követte.

  Zárszóként Kiss István professzor úr, az MHT elnöke rámutatott arra, hogy a jelenlegi kongresszusi bemutatkozás feltehetően egy hosszabb együttműködés első állomásaként értékelhető. Az MDT vezetőségének döntése nyomán az MHT képviselőit viszonzásképpen vendégül látjuk Tihanyban, az áprilisban rendezendő kongresszusunkon.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.