Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Diabetes szekció a Magyar Hypertonia Társaság Kongresszusán
  2011.12.04.Prof. Dr. Jermendy György, MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Események
  A Magyar Hypertonia Társaság (MHT) 2011. dec. 1-3. között Budapesten a Semmelweis Egyetem NET dísztermében tartotta XIX. Kongresszusát. Az MHT vezetőségének meghívása alapján a Magyar Diabetes Társaság (MDT) külön szekcióban mutatkozhatott be.
  Prof. Dr. Wittmann István, Prof. Dr. Barkai László, Prof. Dr. Kiss István és Prof. Dr. Jermendy GyörgyA szekciót Barkai László professzor úr, az MDT leendő elnöke moderálta. Három előadás mutatta be azt, hogy a hypertonia és a diabetes számos határterületi kérdésben meglehetősen szorosan összefügg egymással.

  Kempler Péter professzor úr a diabeteses autonom neuropathia és a hypertonia összefüggését ismertette, több saját adattal alátámasztva a kérdés fontosságát. Wittmann István professzor úr előadásában arra kereste a választ, hogy a diabeteses nephropathia kórlefolyását az albuminuria/proteinuria vagy a GFR változása jellemzi-e jobban. Jermendy György professzor úr az inkretintengelyen ható antidiabetikumokat tekintette át, külön hangsúlyozva, hogy több esetben az adott készítménynek az antihyperglykaemiás hatékonyságon túlmenően antihypertensiv és kardiovaszkuláris kockázatot csökkentő tulajdonsága is dokumentált. Az előadásokat élénk és jó hangulatú vita követte.

  Zárszóként Kiss István professzor úr, az MHT elnöke rámutatott arra, hogy a jelenlegi kongresszusi bemutatkozás feltehetően egy hosszabb együttműködés első állomásaként értékelhető. Az MDT vezetőségének döntése nyomán az MHT képviselőit viszonzásképpen vendégül látjuk Tihanyban, az áprilisban rendezendő kongresszusunkon.

Vissza