Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló Egerből a Nemzetközi Cukorbeteg Találkozóról
  2011.10.04.Cukorbetegek Egri Egyesülete, Jakabné Jakab KatalinHírkategória: Események
  Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó, EgerA Cukorbetegek Egri Egyesülete Eger Ünnepe alkalmából az idén is 3 napos Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót rendezett, amelyen 15 bel- és külföldi egyesület vett részt.

  A rendezvény díszvendége dr. Kerényi Zsuzsa főorvos, diabetológus volt, aki maga is 58 éve, gyerekkorától cukorbeteg és egyben a legjobb diabetológusok egyike, nemzetközi hírű szaktekintély, így a szakember és a beteg szemszögéből egyaránt látja a cukorbetegek problémáit. Az előadása végén a több mint 300 résztvevő percekig felállva tapsolta.

  A főorvos asszony megígérte, hogy ha 20 fiatal I. típusú cukorbeteg összejön egy vele való találkozásra, újból eljön Egerbe, hogy több évtizedes tapasztalattal, mint szakember és mint sortárs beszéljen nekik a cukorbetegséggel való helyes együttélés fortélyairól és erőt adjon a kitartáshoz.

  A találkozóval tovább szilárdult a partnerség az egyesületek között és Közös Közlemény született a konferencia eredményeiről, szakmai munka folytatásáról, az együttműködés erősítéséről.

  A szombati napon egyesületünk részt vett Eger Ünnepe rendezvényén is az Érsekkertben. Ingyenes vércukorméréssel, információs anyagokkal és tanácsadással vártuk az érdeklődőket. Sátrunkat több, mint 300 érdeklődő kereste fel. Az egyesület Mézvirág kórusa egri dalcsokorral lépett fel az ünnepen.

  Köszönjük mindenkinek, aki segítette ennek a találkozónak a sikerét.

  A részletes beszámolót, a képeket és híreinket megnézhetik honlapunkon: egridiab.egalnet.hu

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.