Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló Egerből a Nemzetközi Cukorbeteg Találkozóról
  2011.10.04.Cukorbetegek Egri Egyesülete, Jakabné Jakab KatalinHírkategória: Események
  Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó, EgerA Cukorbetegek Egri Egyesülete Eger Ünnepe alkalmából az idén is 3 napos Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót rendezett, amelyen 15 bel- és külföldi egyesület vett részt.

  A rendezvény díszvendége dr. Kerényi Zsuzsa főorvos, diabetológus volt, aki maga is 58 éve, gyerekkorától cukorbeteg és egyben a legjobb diabetológusok egyike, nemzetközi hírű szaktekintély, így a szakember és a beteg szemszögéből egyaránt látja a cukorbetegek problémáit. Az előadása végén a több mint 300 résztvevő percekig felállva tapsolta.

  A főorvos asszony megígérte, hogy ha 20 fiatal I. típusú cukorbeteg összejön egy vele való találkozásra, újból eljön Egerbe, hogy több évtizedes tapasztalattal, mint szakember és mint sortárs beszéljen nekik a cukorbetegséggel való helyes együttélés fortélyairól és erőt adjon a kitartáshoz.

  A találkozóval tovább szilárdult a partnerség az egyesületek között és Közös Közlemény született a konferencia eredményeiről, szakmai munka folytatásáról, az együttműködés erősítéséről.

  A szombati napon egyesületünk részt vett Eger Ünnepe rendezvényén is az Érsekkertben. Ingyenes vércukorméréssel, információs anyagokkal és tanácsadással vártuk az érdeklődőket. Sátrunkat több, mint 300 érdeklődő kereste fel. Az egyesület Mézvirág kórusa egri dalcsokorral lépett fel az ünnepen.

  Köszönjük mindenkinek, aki segítette ennek a találkozónak a sikerét.

  A részletes beszámolót, a képeket és híreinket megnézhetik honlapunkon: egridiab.egalnet.hu

Vissza