Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Kelet-magyarországi Diabetológiáért plakett
  2011.10.01.KDH HírmondóHírkategória: VII. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége
  A Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége szervezői 2005-ben, a bajai rendezvényen adták át először az elismerő plakettet és emléklapot. A plakettet kétévente két személy kapja a rendezvényen, akik az előző években, évtizedekben sokat tettek a régió diabetológiájáért. (A plakett egyik oldalán a Joslin-emlékérem stilizált szekere, a másikon a rendező város logója látható.) A korábbi díjazottak: Baján dr. Iványi János és dr. Neuwirth Gyula Nyíregyházán dr. Tarkó Mihály és posztumusz dr. Valenta Borbála Szegeden dr. Bruncsák András és dr. Juhász Elek

  Dr. Gyimesi András
  Orvosi diplomáját 1976-ban Szegeden szerezte. Pályáját a gyulai megyei kórházban, a dr. Iványi János által vezetett belosztályon kezdte, 25 évet megszakítás nélkül ennek az intézetnek és osztálynak a szolgálatában töltött. A békéscsabai Réthy Pál Kórház belgyógyász osztályvezető főorvosává 2002-ben nevezték ki. Belgyógyász, endokrinológus, 1996-ban lett a Magyar Diabetes Társaság Diabetológus Orvosa. Gyulai évei alatt munkatársaival sikerült korszerű klinikai diabetológiai gyakorlatot kialakítania, nevéhez fűződik a háziorvosokkal szoros együttműködést felépítő „megosztott gondozási modell”. Hasonló koncepció alapján 2002 óta Békéscsabán is megerősítette és fejlesztette a diabetológiai szakellátást, Békéscsaba 2004-től a régió felnőtt-inzulinpumpacentruma, 2009-től kardiometabolikus szűrőcentrum is. Új munkahelyén 2002-ben endokrin profilt is indított, tevékenységük elismerése, hogy osztályát a debreceni és a szegedi egyetem is endokrinológiai részképzésre akkreditálta. 1990 óta rendszeresen tart előadást a Magyar Diabetes Társaság diabetológiai oktatási programjain, továbbképzéseken. Örömmel vállalt feladatként végzi a fiatalok képzését, továbbképzését, tehetséges munkatársai menedzselését. 1992 óta a Magyar Diabetes Társaság vezetőségének tagja, 1997 óta 3 megye területi referense. Kezdeményezésére indult el a Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége szakmai programja, melynek azóta is „ügygondnoka”. Diabetológiai tevékenysége elismeréséül 2002-ben Magyar Imre-díjat kapott. Diabetológiai érdeklődése a terápiás kérdések, krízisállapotok, perioperatív kezelés mellett kiterjed az endokrin határterületekre, pszichológiai vonatkozásokra. A közel 140 szakmai publikációjának többsége is a fenti témakörökből került ki. Dr. Gyimesi András orvosi pályája, diabetológiai tevékenysége példaértékű, elismerésre méltó. Méltó kezekbe kerül a Kelet-magyarországi Diabetológiáért bronzplakett. Gratulálunk!

  Dr. Nyirati Gábor
  1980-ban végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd a Bajai Kórház II. Belgyógyászatán kezdett dolgozni, melynek 1993 óta osztályvezető főorvosa. 1986-ban tett belgyógyászat szakvizsgát, 1990 óta foglalkozik cukorbetegekkel. Munkatársaival 1991-ben hozta létre a bajai Diabétesz Gondozót. 1996-ban szerzett diabetológus orvos minősítést, 1985-től angiológiával is foglalkozik. A Bácskai Cukorbetegek Egyesülete egyik alapítója, 1993–2008 között elnöke is volt. Az egyesület havonta tartott összejövetelei alkalmával 200–220 cukorbeteg képzését, közösségi életét segítették. A bajai, a hazai szakemberek körében elismert, szívesen látogatott, diabetes témájú, gyakran a belgyógyászat határterületeit is érintő konferenciákat 1995 óta szervezi, 2011 júniusában volt a jubileumi 10. rendezvény. A sorban 4. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége házigazdájaként 2005-ben dr. Nyirati Gábor és csapata igazolta nagyszerű szervezési rutinját, kiváló házigazda volt. Tevékeny szerepet vállalt az első alkalommal éppen Baján átadott Kelet-magyarországi Diabetológiáért plakett terveinek megvalósításában. Szervezési és irányítási tapasztalatait 1996–2003 között a Bajai Kórház vezetésében is kamatoztatta. A mindennapi diabetológiai, angiológiai és osztályvezetői tevékenysége mellett előadóként is rendszeresen részt vett a Diabetes Társaság továbbképző rendezvényein, de nagy súlyt helyezett mindig a közvetlen ellátási területének szakmai fejlődésére is. Munkatársaival évente két alkalommal tart diabetológiai továbbképzést az alapellátásban dolgozók részére, 2002–2006 között háziorvos kollégákkal kiterjedt diabetesszűrést végeztek, elsősorban a nagy rizikójú csoportba tartozó betegek körében. Az eredményeket hazai szaklapok mellett nemzetközi kongresszusokon is bemutatták. Munkacsoportja 1998 óta rendszeresen részt vesz diabetológiai tárgyú, II. és III. fázisú gyógyszervizsgálatokban is. Dr. Nyirati Gábor hosszú ideje elismert, véleményformáló diabetológus, aki igen sokat tett a közvetlen és távolabbi környezete, az egész hazai diabetesellátás jobbításáért. Rászolgált régiónk diabetológiai elismerésére, a Kelet-magyarországi Diabetológiáért plakettre. Gratulálunk!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.