Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Magyarországon a cukorbetegség becsült társadalmi terhe a hazai GDP 1%-át teszi ki
    2011.09.30.KDH HírmondóHírkategória: VII. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége
    Dr. Kazi ZsuzsannaNagy örömünkre szolgál, hogy a VII. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégén Szolnokon köszönthetjük önöket. Ismert számunkra a diabetes mellitus és a diabetes kórmegelőző állapotainak népegészségügyi jelentősége. A cukorbetegek száma világszerte drámaian növekszik, és az előrejelzések szerint a XXI. században a diabetes lesz a leggyakoribb krónikus betegség. A megelőző kórállapotok és a diabetes, valamint annak szövődményei napjaink orvoslásának kiemelt jelentőségű területévé váltak. Magyarországon a cukorbetegség becsült társadalmi terhe a hazai GDP 1%-át teszi ki. Ezen tények is azt erősítik meg, hogy szükséges számunkra a diabetológiával kapcsolatos ismeretek folyamatos bővítése, illetve frissítése. Ennek jegyében igyekeztünk összeállítani konferenciánk programját, amiben a Magyar Diabetes Társaság vezetősége is segítségünkre volt. A program és a rangos előadók ismeretében biztos vagyok benne, hogy tanácskozásunk az orvosok és a szakdolgozók számára egyaránt hasznos lesz, az itt szerzett ismeretek alkalmazása pedig betegeink életkilátását és életminőségét tovább javítja. Megtisztelő számunkra, hogy ezt a tudományos ülést Szolnokon rendezhetjük meg. A konferencia mellett társasági programokat is szerveztünk. Remélem, hogy a rendezők szándékának megfelelően a szakmai ismeretek mellett számos élménnyel gazdagodva töltik a VII. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégét városunkban. Dr. Kazi Zsuzsanna a Szervezőbizottság elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények