Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Frissítettük 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkat
  2011.08.08.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Jogszabályok, rendeletek2011. augusztus elsejétől ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben.
  37 új készítmény kapott TB támogatást, 8 készítmény támogatását törölték. 22 készítmény ára jelentősen csökkent, áremelkedés nem volt. 25 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást.

  Megjelent az OEP honlapon a 2011. augusztus 1-től érvényes „Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó betegségcsoportok, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre” frissített verziója.
  A diabetológiában EÜ 100 százalékos támogatási kategória 1 pontjába bekerült az ACTRAPID és az INSULATARD 100 NE/ml oldatos injekció injekciós üvegben (10 ml) formában.
  A belgyógyászatban használatos az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek felírhatóságában jelenleg annyi változás volt, hogy az EÜ70 százalékos támogatási kategória 2/a3. pontjában újabb clopidogrel került TROGRAN néven, illetve ugyanezen pontban jelent meg az első clopridogrel+ASA kombináció, mely TROMBEX PLUS néven került forgalomba.

  A 47/2011. (VII. 27.) NEFMI rendelet által a 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet augusztus 1-vel életbe lépő módosítása az Eü indikációk, a pontokhoz rendelt jogosultságok és BNO kódok tekintetében nem érintette a diabetológiai szakellátóhely kompetenciáját. A belgyógyászatot érintő változás volt, hogy az EÜ90 1/f indikációs pont 2011. augusztus 1-jével hatályát vesztette. Az augusztus 1. előtt felírt vényeket a betegek 2011. augusztus 31-ig eü. emelt támogatással kiválthatják.
  A 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet augusztus 1-vel életbe lépő aktualizált változata letölthető honlapunkról >>

  Az Európai Unióban az EMA által még 2010. október 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) változatlanul szerepelnek a listában.

  Diabetológiát érintő eszközváltozás a publikus gyógyászati segédeszköz-törzsben jelenleg nem volt.

  A frissített OEP rendeleteket 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban
  tekinthetik meg >>

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.