Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  ENSZ csúcstalálkozó ősszel: fókuszban a nem fertőző betegségek!
  2011.07.19.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Tudomány
  New York, ENSZ székház

  2011. szeptember 19-20. között kerül megrendezésre New Yorkban az az ENSZ csúcstalálkozó, amely közvetlenül az éves ENSZ közgyűlés előtt szerveznek 1 nappal. Az ülés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a 4 legkiemelkedőbb nem fertőző betegségtípusra, a szív- és érrendszeri betegségekre, a rákra, a krónikus légzési megbetegedésekre és a diabéteszre, továbbá foglalkozzon a dohányzás, alkoholfogyasztás, egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód és rákkeltő anyagok hatásaival.

  Az eseményt közösen szervezi az ENSZ és a WHO, a csúcstalálkozót irányító 2 tagország, Luxemburg és Jamaica lesz. Meghívást kapnak a tagállamok vezetői, miniszterei és más kormányzati képviselői, továbbá delegálhatják magukat civil szervezetek, az üzleti szféra szereplői és akadémikusok.

  A cukorbetegség, amely a csúcstalálkozó egyik kiemelt témája, globális probléma, káros emberi, szociális és gazdasági hatásokkal. Ma már csaknem 350 millió cukorbeteg él világszerte és évente közel 3 millió ember halálát okozza a cukorbetegség és szövődményei, köszönhetően elsősorban a túlsúlyos és a mozgásszegény életmódnak. Amennyiben a kormányok most elkezdik népszerűsíteni az egészséges életmód, diéta, rendszeres fizikai aktivitás és életmód változtatás szükségességét a kór terjedése alacsony költséggel visszafordítható.

Vissza