Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • A Magyar Kardiológusok Társasága Gábor György Nagydíjjal tüntetette ki Pogátsa Gábor Professzor Urat
    2011.07.16.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
    A Magyar Kardiológusok Társasága 2011. évi Tudományos Kongresszussán Gábor György Nagydíjjal tüntették ki Pogátsa Gábor Professzor Urat, melyhez ezúton nagy szeretettel gratulálunk!

    Professzor Úr által megtartott emlékelőadásból idézünk:

    "Gábor György a Budapesti Orvostudományi Egyetem III. sz. Belklinikán, mint korábbi, élettani tudományos diákköri tagot meghívott szívizomoedemával kapcsolatos kutatómunkájába. Professzori és Országos Kardiológiai Intézet főigazgatói kinevezésekor 1967-ben magával vitt új munkahelyére. Itt a Kutatási Osztályt kellett megszerveznem, ahol együttműködésünk kardiológiai, valamint az Általa megengedett, sőt támogatott diabetologiai vizsgálataink történtek. Gábor György professzor éles szemmel kisérte az orvostudomány aktuális kérdéseit. Korán meglátta az új területekben, így a cukorbetegség és szívbetegség kölcsönhatásában rejlő lehetőségeket. Nemcsak felépítette a kardiologiai intézet új épületegyüttesét, hanem megalkotta országos hálozatát is."

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.