Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a Diabetologia Hungarica 2011. évi 2. száma
  2011.07.06.MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy GyörgyHírkategória: Tudomány
  A Diabetologia Hungarica 2011/2. számának vezető cikke a kockázatalapú diabetes-szűrés hazai eredményeit összegzi. Háziorvosok bevonásával, kiemelkedően magas esetszám (70.000 fő) mellett, a FINDRISK kérdőívet használva történt a vizsgálat. A diabetes és előállapotainak előfordulási gyakorisága megdöbbentő.

  Érdeklődésre tarthat a számot a "A metabolikus szindróma klinikai jelentősége 2011-ben" c. szakmai állásfoglalás, amely áttekinti a szindróma eddigi történetét, részletezi az utóbbi években felmerült gondokat, majd közreadja az MDT Metabolikus Munkacsoportjának álláspontját.

  A lapban olvashatunk még hazai obszervációs vizsgálat (HA-BOT) eredményeiről, a gesztációs diabetes előfordulásának hazai alakulásáról, az 1-es típusú diabetes microangiopathiás szövődményeinek gyakoriságáról. Érdeklődésre tarthat számot egy érdekes kazuisztika és a védőoltások kérdéskörének áttekintő ismertetése is.

  Az ACT NOW prevenciós tanulmány ismertetése, a "Do you Somogyi?" megemlékező írás és a társasági rovatban a kongresszusi beszámoló emelhető még ki a 2011/2. szám tartalmából.

  Prof. Dr. Jermendy György

Vissza