Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a Diabetologia Hungarica 2011. évi 2. száma
  2011.07.06.MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy GyörgyHírkategória: Tudomány
  A Diabetologia Hungarica 2011/2. számának vezető cikke a kockázatalapú diabetes-szűrés hazai eredményeit összegzi. Háziorvosok bevonásával, kiemelkedően magas esetszám (70.000 fő) mellett, a FINDRISK kérdőívet használva történt a vizsgálat. A diabetes és előállapotainak előfordulási gyakorisága megdöbbentő.

  Érdeklődésre tarthat a számot a "A metabolikus szindróma klinikai jelentősége 2011-ben" c. szakmai állásfoglalás, amely áttekinti a szindróma eddigi történetét, részletezi az utóbbi években felmerült gondokat, majd közreadja az MDT Metabolikus Munkacsoportjának álláspontját.

  A lapban olvashatunk még hazai obszervációs vizsgálat (HA-BOT) eredményeiről, a gesztációs diabetes előfordulásának hazai alakulásáról, az 1-es típusú diabetes microangiopathiás szövődményeinek gyakoriságáról. Érdeklődésre tarthat számot egy érdekes kazuisztika és a védőoltások kérdéskörének áttekintő ismertetése is.

  Az ACT NOW prevenciós tanulmány ismertetése, a "Do you Somogyi?" megemlékező írás és a társasági rovatban a kongresszusi beszámoló emelhető még ki a 2011/2. szám tartalmából.

  Prof. Dr. Jermendy György

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.