Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Törpökkel a Bakony közepén
  2011.05.29.MDT, Dr. Blatniczky László és Juhászné Tuifel AndreaHírkategória: Gyermekdiabetes
  SzépalmaMájus 20-án 24 olyan család érkezett Szépalmára, akiknek 6 év alatti gyermeke néhány hónappal, vagy évvel ezelőtt lett diabeteses. A szülőkön kívül természetesen a nem cukorbeteg testvérek is a rendezők vendégei voltak.

  A családok az egész országot képviselték Szabolcstól-Vasig.
  A több éve megrendezett, hasonló programokhoz képest mind a családok száma, mind a gyermekek nagyon fiatal (átlagosan 4-5 év) életkora újabb csúcsot jelentett. Azonban a szervezők- a győri Gyermek diabetes gondozó munkatársai, valamint a Lurkó Alapítvány képviselői- megfelelően felkészültek erre a megmérettetésre, s így a szülők teljes odaadással vehettek részt az oktatási programokon.

  A Törp-program egyértelmű visszhangja volt, hogy ilyen és hasonló programokra szükség van! Számos szülő egybehangzó véleménye szerint más lélekkel és önbizalommal térnek haza, mert látják, hogy a cukorbetegséggel történő együttélés eddigi nyomasztó terhe fokozatosan átalakulhat egy egészséges, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes, szeretetteljes életté.

  Dr. Blatniczky László főorvos úr és Juhászné Tuifel Andrea diabetológiai szakápoló által készített teljes beszámolók letölthetők a kapcsolódó dokumentum alól. A rendezvény fotói pedig a www.gyermekdiabetes.hu honlap galériájában tekinthetők meg!

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.