Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • 25 év a diabetológia szolgálatában
  2011.05.24.MDT WebszerkesztőségHírkategória: Általános
  Idén 25 éves Magyarország egyik leginnovatívabb high-tech vállalata, az alakulása óta 100 százalékban hazai, családi tulajdonban lévő 77 Elektronika Kft. A cég orvosdiagnosztikai eszközöket fejleszt, gyárt és forgalmaz, saját fejlesztésű vércukormérő és vizeletelemző készülékeit a világ számos kórházában és laboratóriumában használják öt kontinensen, az Egyesült Államoktól Japánig. A vállalat vezető szerepet tölt be a magyarországi vércukormérő piacon, fejlesztőmérnökeik jelenleg a vércukormérő készülékek 60. generációjának tökéletesítésén dolgoznak.

  A társaság 1986-ban indult kis családi vállalkozásként, mindössze négy fővel, ma több mint 300 embert foglalkoztat, a munkatársaik egyötöde, hatvan mérnök kizárólag fejlesztéssel foglalkozik, ezek a szakemberek általában több – akár egy tucat – projekten is dolgoznak párhuzamosan. Az elmúlt közel negyed évszázadban a cég folyamatosan meg tudott felelni a legmagasabb világpiaci igényeknek, a technológia fejlődésével együtt járó folyamatos kihívásoknak. Ma már számos területen a 77 Elektronika Kft. termékei jelentik a világszínvonalat.

  A 77 Elektronika Kft. árbevételének 8-9 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák kifejlesztésébe - ez az arány a többszöröse annak, amit egy átlagos hazai vállalat innovációba hajlandó – vagy tud - fektetni. Mindezek mellett mára kiépítették országos szervízhálózatukat is, ami stabil támogató hátteret biztosít készülékeik számára.

  Vércukorszintmérő készülékeinek 1998. évi elismerése után a high-tech vállalat 2010-ben immár másodszor is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, és ezúttal egyben a Leginnovatívabb Termék Díját is. Az iparjogvédelmi tudatosság érvényesítése és a szellemi tulajdon védelmében tett erőfeszítéseiért az idei évben a 77 Elektronika Kft. megkapta a Millenniumi Díjat az ENSZ által meghirdetett Szellemi Tulajdon Világnap alkalmából.

  A 77 Elektronika Kft. támogat és részt vesz szinte minden olyan aktivitásban Magyarországon, ami a cukorbetegekkel, vagy magával a cukorbetegséggel kapcsolatos. Szorosan együttműködik a Magyar Diabétesz Társasággal és az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, támogatta a Cukorbetegek Világnapja rendezvényeit, fontos szakápolói képzéseket és szakmai kongresszusokat. A vállalat az országban egyedülálló módon megteremti annak a lehetőségét, hogy fiatal magyar orvosok a cukorbetegséggel kapcsolatos kutatásaikat a legnagyobb európai Diabétesz-konferencián (EASD) publikálhassák és hosszú évek óta, hagyományosan támogatja a Diabétesz hajó, az egyik legfontosabb hazai szakmai esemény megrendezését is.

  A vállalat tavaly indította útjára egyedülálló saját fejlesztésű telemedicinás rendszerét, a www.dcont.hu, amely alkalmas a diabéteszben érintettek vércukorszint-adatainak online rögzítésére. Az ingyenes szolgáltatás a lényege, hogy a felhasználó a világhálón keresztül otthonról is bármikor feltöltheti az általa mért vércukoradatait, a kezelőorvosa pedig a rendszeren keresztül letöltheti azokat, így az orvos és páciense között folyamatos lehet az interakció.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.